Claudiu Zamfir

Mark Zuckerberg: Facebook elimină miliarde de conturi false pe an

Thumbnail

Facebook elimină miliarde de conturi false pe an, inclusiv cu ajutorul sistemului său de detecție care folosește tehnologia inteligenței artificiale, a declarat, joi, șeful rețelei sociale, Mark Zuckerberg.

„Soluția este să verifici identitatea celor care au un număr mare de distribuiri și să faci mai mult să identifici conturile false. Așa că acum îți cerem un act de identitate și să îți demonstrezi localizarea dacă vrei să lansezi reclame politice. Poți să spui lucruri controvesate, dacă vrei, dar trebuie să ți le susții și să răspunzi pentru ele. Sistemul nostru de inteligență artificială a avansat mult în detectarea clusterelor de conturi false care nu se comportă asemeni oamenilor. Așa că eliminăm miliarde de conturi false pe an și cele mai multe în câteva minute de la creare, astfel încât nici nu apuc să facă mare lucru”, a spus Zuckerberg într-un discurs susținut la Universitatea Georgetown.

Directorul general (CEO) și președintele Facebook a mai arătat că rețeaua sa socială respinge cenzura, acesta fiind și un motiv pentru care nu poate opera în China. El a dat exemplul aplicației concurente TikTok, lansate de compania chineză ByteDance, unde mențiunile la protestele de stradă sunt cenzurate. „În timp ce serviciile noastre, precum WhatsApp, sunt folosite de protestatari și activiști de pretutindeni datorită criptării mesajelor și confidențialității, pe TikTok, aplicația chineză care crește rapid în întreaga lume, mențiunile despre aceleași proteste sunt cenzurate, chiar și aici, în SUA! Ăsta este internetul pe care ni-l dorim?”, a spus Mark Zuckerberg.

Fondatorul și acționarul majoritar al Facebook consideră că inclusiv micile afaceri au de câștigat ca urmare a apariției social media.

„Mica afacere de la colț de stradă are acum acces la aceleași instrumente sofisticate la care doar cei mari aveau acces până acum, să se facă auziți, să ajungă la clienți, să creeze mai multe joburi în orașul lor, să devină un nod social în comunitate”, a mai susținut miliardarul.

Parallax

Vizualizari
975
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Laurentiu
Baragoi
Nu îţi ajunge (...) câte zeci de milioane de euro ai facut de pe urma la neogen.ro doizece.ro..miniclip.ro..şi alte siteurii..care le ai facut. (...) .dã mã în judecatã (...) comentariu editat de administrator, pentru limbaj inadecvat

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri