Catalin Jilavu

7 argumente pentru un magazin online cu WooCommerce pentru WordPress

Thumbnail

WooCommerce este unul dintre cele mai populare plugin-uri gratuite pentru platforma WordPress, care te ajută să vinzi orice prin intermediul online-ului: produse fizice, produse virtuale, servicii. Cu peste 30 de milioane de download-uri a devenit una dintre cele mai răspândite platforme fiind folosită în aproape 10% din toate magazinele online existente iar platforma WordPress pentru aproape 30% din toate site-urile din lume. Iată 7 motive pentru care WooCommerce ar trebui să fie de referință în alegerea platformei corecte de eCommerce.

1. Ușor de instalat și de folosit

Așa cum ne-am obișnuit de-a lungul timpului, platforma WordPress este ușor de folosit  și de administrat, uneori chiar și de persoanele non-tehnice. Instalarea este foarte facilă și ușor de implementat. Pentru oricine a mai făcut implementări de WordPress sau chiar doar să instaleze anumite plugin-uri (module) noi în website-urile existente, set-up-ul magazinului poate fi făcut chiar și după câteva minute de la instalare.

Anumite sisteme de plată sau modalitați de plată, sunt deja predefinite în sistem cum ar fi: Paypal, plata ramburs sau plata prin transfer bancar. Cu siguranță că cei mai mari procesatori locali de plăți, cum ar fi MobilPay, deja au astfel de integrări realizate și pun la dispoziție un plugin gratuit prin care se poate face interfațarea cu sistemul de plăți.

2. Procesul de vânzare

Prin intermediul platformei, vânzările se pot realiza ușor, fără a face modificări majore la WooCommerce. În momentul instalării, funcționează cu niște setări minime ce ne permit să începem primele tranzacții. Un alt mare avantaj ar fi că oricând website-ul de prezentare poate fi scalat și se poate implementa funcționalitatea de magazin WooCommerce, fiind compatibil cu orice website creat cu WordPress. Dacă cumva website-ul WordPress are erori de compatibilitate la instalarea plugin-ului de magazin, aceste erori pot fi corectate prin câteva linii de cod iar compatiblitatea va fi de 100%. Un alt avantaj ar fi că acest plugin a fost de ceva vreme achiziționat de Automattic, compania care deține platforma CMS - WordPress.

3. Design și interactiunea cu platforma

Partea standard a magazinului poate să nu fie pe placul tuturor, dar are un design curat și clar. Woo, de asemeanea permite să suprascriem codul css implicit, astfel încât se poate efectua orice personalizare se dorește, se poate personaliza complet aspectul și designul listelor de produse, coșul de cumparături și procesul efectiv de cumpărare (checkout). Acest aspect face ca WooCoomerce să aibe avantaje majore asupra altor platforme similare, de asemenea gratuite.

4. Metenanță și administrare

Ca și în orice platformă gratuită CMS sau eCommerce, securitatea este o problemă importantă de luat în calcul. Update-uri de securitate și funcționalități noi apar în mod constant iar magazinul trebuie întreținut și făcute aceste update-uri pentru a elimina posibilele probleme de acest gen iar faptul că este actualizat asigură o compatibilitate cu cea mai recentă versiune de WordPress. Dacă sunt upgrade-uri majore de versiune, chiar dacă pot apărea unele inconveniente, totul este documentat iar erorile se pot corecta cu ușurință.

5. Extensiile

WooCommerce este gratuit și există o multitudine de alte extensii, tot gratuite. Cu toate acestea, puterea reală a platformei constă în extinderile premium care sunt disponibile și multe din ele gratuite. Achiziționarea sau descărcarea unei extensii/plugin de pe site-ul WooCommerce garantează că veți obține un produs de calitate care funcționează conform așteptărilor.

Dacă instalarea de bază a WooCommerce nu are funcționalitați de care aveți nevoie, este foarte probabil că una dintre extensii va oferi acest lucru. Există o multitudine de astfel de extensii iar o simplă căutare rapidă pe Google vă ajută să găsiți ceea ce este nevoie; ce ar fi de reținut este că unele dintre plugin-urile premium pot fi considerate scumpe. Dacă pluginul vă salvează orele de codare și puteți construi acest lucru în costurile voastre, probabil, în timp va economisi bani și efort depus.

6. WooCoommerce API

Platforma vine implicit cu un API foarte extins – (API – Application Programming Interface) iar orice ultilizator experimentat poate folosi hook-urile (cârligele) și acțiunile WooCommerce pentru a crea plugin-uri, extensii și teme care suportă WooCommerce. WooCommerce este, în sine, o mini-economie care permite dezvoltatorilor să lucreze exclusiv pe dezvoltatea de produse și experiențe noi, bazate pe Woo.

7. WordPress

WooCommerce este un plugin WordPress iar pentru mulți reprezintă o ușurare când vine vorba de integrarea unui magazin cu un blog (care în platforma CMS WordPress, este ușor de integrat). Majoritatea deținătorilor de magazine online nu doresc doar un site de comerț electronic, ci și un site web cu un blog. Prin combinarea WordPress și Woo deținătorul magazinului se poate asigura că obține toate acestea și are doar un singur login pentru a gestiona atât conținutul site-ului cât și magazinul online. Spre deosebire de unele platforme de comerț electronic, cum ar fi Magento, WordPress cu WooCommerce este o soluție foarte bună pentru un blog integrat și un magazin de comert electronic.

Cu siguranță că sunt și multe aspecte de luat în calcul dar, per ansamblu, este clar că WooCommerce a câștigat teren și este una dintre cele mai folosite platforme de eCommerce la ora actuală.

Parallax

Vizualizari
2215
Conţinut
Parerea ta despre articol
3.064
Just for testing :

interaction: 4.14

popularity: 2.67

publishing: 3.12

expertise: 2.27

rating: 3.064

SEO
Articole publicate : 11
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri