Luminita Pirvu

3 strategii pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului (UX)

Thumbnail

Cum poți îmbunătăți experiența clientului pe site și de ce contează asta? Designul centrat pe experiența utilizatorului (UX= user experience) s-a dovedit că menține vizitatorii pe site mai mult timp și, de asemenea, îi determină să se întoarcă. Când vizitatorii rămân implicați există mai multe șanse să înțeleagă brandul, să împărtășească cu alții idei despre acesta și bineînțeles să exploreze produsele și serviciile. În plus, Google poziționează pe prima pagină în motorul de căutare site-urile care oferă o experiență plăcută vizitatorului.

Experiența vizitatorilor (UX= user experience) pe site trebuie să fie plăcută, interesantă, atractivă. De asemenea trebuie să ofere un sentiment de încredere și securitate. În plus trebuie să ții cont că, pe langă designul pe care îl oferă site-ul, contează și conținutul, mesajul pe care îl transmite. Iată trei linii importante pe care trebuie să le dezvolți pentru o bună experiență a vizitatorului:

Designul să fie cât mai simplu

Folosește o abordare minimalistă și începe să construiești de acolo. Întreabă-te "Este necesar acest text, culoarea sau imaginea?" Asigură-te că afișezi informații relevante, folosește instrumente simple de navigare, titlul paginilor să fie clar iar îndemnul să fie evidentă și ușoară. Cu cât este mai simplu cu atât mai bine.

Ține cont de modul în care gândesc utilizatorii

Pune-te în locul vizitatorului. Ce ai dori să experimentezi pe site? Folosește-te de inteligența emoțională și pune-ți întrebări despre experiența utilizatorului pe site. Elimină artificiile ciudate care pot atrage oamenii în direcția greșită.

Fii îndrăzneț și inovator

Ca vizitatorul să aibă o experiență plăcută designul si conținutul nu nu trebuie să funcționeze separat ci să se întâlnească și să se îmbine . Este o îmbinare a științei și a artei, iar această relație dintre cele două trebuie să creeze magia. Designerii pot folosi simboluri sau imagini ezoterice, pot să facă fotografii și să surprindă imagine cliențiilor fericiți sau să se folosească cele mai noi tehnologii.

Pe măsură ce experiența vizitatorulu continuă să câștige adepți și să devină din ce în ce mai importantă, tot mai multe firme vor investi în ea. Odată cu creșterea cererii apar și noi metode inovatoare de a angaja vizitatorii și de-a transforma și inova ecosistemul digital al unui site.

Pe măsură ce UX evoluează, posibilitățile vor continua să se extindă - așa că poți să îndrăznești și nu te teme să faci o nouă abordare pentru a-i face pe oameni să se gândească la cum, când și de ce au ajuns pe site-ul tău.

Sursa: marketingland.com

Parallax

Vizualizari
677
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Interesant articolul, pacat ca stam prost cu limba romana... "A imbunatatii"? Luminita, ai cam tras chiulul la scoala..

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri