Claudiu Zamfir

Top produse: Ce se vinde cel mai bine în magazinele online, în România

Thumbnail

Comerțul online reprezintă o piață încă slab dezvoltată în România: mai puțin de un sfert dintre românii care intră pe internet cumpără de la magazinele online, potrivit celor mai recente date disponibile, emise luni de Biroul european de statistică Eurostat. Poate fi și o veste bună: piața românească e-commerce mai are loc de creștere, deci șanse pentru noi afaceri.

Conform datelor Eurostat de la nivelul anului 2017, doar 23% dintre românii cu vârste între 16 și 74 de ani care au intrat pe internet în ultimele 12 luni au făcut cumpărături online, cel mai mic procent din Uniunea Europeană. Media UE este de 68%.

La vecinii bulgari, procentul de cumpărători online este de 27% dintre cei care au intrat pe net, iar la vecinii unguri, 49%.

Cele mai dezvoltate piețe online din UE sunt în Marea Britanie (86 %), Suedia (84 %), Danemarca, Germania, Luxemburg și Olanda (câte 82 %).

Revenind la România, se înregistrează totuși un progres în ultimii 10 ani. În 2007, 9% dintre românii care foloseau internetul cumpărau online, iar în 2016 procentul urcase la 18%, conform datelor Eurostat publicate luni.

Pe categorii de produse și servicii comandate online, situația în anul 2017 era următoarea în rândul românilor care au comandat pe net:

  1. Încălțăminte, îmbrăcăminte și accesorii - 75% (Românii sunt primii în UE când vine vorba de ponderea celor care cumpără online astfel de produse în rândul cumpărătorilor online români).
  2. Bunuri de uz casnic - 23%
  3. Vacanțe și cazare - 17%
  4. Cărți și reviste - 16%
  5. Bilete la concerte, meciuri și alte evenimente - 15%
  6. Echipament electronic - 15%
  7. Alimente - 5%.

Thumbnail

Ca să ne facem o imagine mai clară asupra comerțului online, este important să știm că în anul 2017, în România, 76% dintre gospodării aveaua cces la internet, țara noastră fiind pe locul al patrulea din coadă la acest capitol. Sub noi erau: Bulgaria (67%), Grecia (71%), Lituania (71%), conform Eurostat.

Parallax

Vizualizari
13294
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri