Adi Iacob

Video live pe LinkedIn: Platforma deținută de Microsoft lansează un nou serviciu

Thumbnail

Rețeaua de socializare orientată spre mediul profesional, cu ajutorul căruia utilizatorii își pot găsi un loc de muncă sau angajatorii pot găsi profesioniștii de care are nevoie - LinkedIn - lansează un nou serviciu - LinkedIn Live. Cei peste 600 de milioane de utilizatori vor putea să transmită conținut video live. În prezent, noul serviciu al platformei deținute de Microsoft sosește ca o versiune beta, disponibilă doar în această săptămână pentru utilizatorii din Statele Unite.

LinkedIn Live se va concentra pe streaming video de evenimente cum ar fi sesiuni de Q&A, conferințe, decernare de premii sau lansări de produse. 

Thumbnail
(Sursa: TheVerge.com)

 

Microsoft ajută la sprijinirea LinkedIn Live prin intermediul serviciilor sale Azure Media Services, oferind tehnologia de care rețeaua socială are nevoie, scrie The Verge.  LinkedIn este, de asemenea, partener cu serviciile de streaming video Wirecast, Switcher Studio, Wowza Media Systems, Social și Brandlive, pentru a permite creatorilor de conținut să acceseze serviciile de streaming profesionale.

"Conținutul video este în prezent formatul cu cea mai rapidă creștere de pe platforma noastră (...) Live a fost cel mai solicitat serviciu", spune Pete Davies, directorul de management al produselor la LinkedIn, într-un interviu acordat TechCrunch

Platforma deținută de Microsoft nu a dezvăluit încă momentul în care intenționează să pună acest nou serviciu la dispoziția tuturor celor 600 de milioane de utilizatori, dar compania va accepta înscrieri prin intermediul unui formular de contact pe LinkedIn.

LinkedIn se va confrunta acum cu o concurență puternică din partea Facebook, Twitter, YouTube, Twitch și multe alte platforme online care oferă servicii de streaming video live. 

Reprezentanții companiei suțin că platforma se poate diferenția datorită publicul său țintă și a tipului de videoclipuri pe care îl va oferi. Astfel, LinkedIn nu va fi locul pentru a viziona videoclipuri live cu mai recente jocuri video și probabil nici nu vei vedea prietenii sau colegii filmandu-și viața lor personală. 

Surse: The VergeTechCrunch

Parallax

Vizualizari
1034
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri