Raluca Abrihan

Cel mai mare rival al Alibaba investeşte în inteligenţă artificială şi livrarea cu drone

Thumbnail

Compania chineză de eCommerce JD.com, cel mai mare rival al Alibaba, investeşte puternic în inteligenţă artificială şi procese de automatizare, livrări cu drone, camioane autonome, depozite inteligente.

Toate aceste tehnologii sunt încă în fază de testare, dar cifrele arată ca JD.com investeşte tot mai mult din profit în dezvoltarea lor. Cheltuielile retailerului chinez au ajuns în al doilea trimestru al acestui an la circa 400 de milioane de dolari (2,8 miliarde de yuani). Venitul net al companiei a scăzut cu circa 50%, în perioada menţionată, la 478 milioane de yuani, comparativ cu 977 milioane de yuani anul trecut, notează TechCrunch.

În cât timp va reuşi JD să îşi recupereze aceste investiţii cu ajutorul noilor tehnologii?

”Dacă nu vom reuşi să scalăm, vom economisi”, susţine Zhang Chen, şef departamentului tech al JD.

”Atunci când dezvolţi o tehnologie îţi doreşti ca oamenii să o folosească. Dar e nevoie de foarte mult timp până când poţi să spui că produsul este finit. AI (inteligenţa aritificială) este despre iteraţie şi despre cât de multe date reuşeşti să colectezi”, a mai declarat el.

In august, JD avea 314 milioane de utilizatori activi, în comparaţie cu 610 milioane, câţi avea Alibaba, dintr-un total de peste 800 de milioane de utilizatori de interenet câţi sunt în China (dar trebuie să ţinem cont şi de faptul că un utilizator ar putea să aibă mai multe conturi).

Tot în august, JD a primit o investiţie de 550 milioane de dolari din parta Google, printr-un parteneriat menit să ajute compania chineză că câştige cât mai mulţi utilizatori din întreaga lume.

 

Parallax

Vizualizari
1240
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri