Claudiu Zamfir

Google a eliminat peste 3 milioane de „firme” false de pe Maps, într-un singur an

Thumbnail

Tot soiul de escroci creează profiluri false de firme pe Google Maps, inducând lumea în eroare, iar compania de tehnologie elimină în fiecare zi mii de astfel de „afaceri” false, cu o echipă dedicată acestui proces. Numai în 2018, peste 3 milioane de conturi false de afaceri au fost date jos de pe hărta Google, iar 90% dintre acestea nu au apucat să fie văzute de utilizatori, a menționat vineri compania americană.

Consumatorii din toată lumea, înclusiv din România, găsesc cu ușurință pe Google Maps restaurante, baruri, hoteluri, service-uri auto și alte servicii de care au nevoie în apropiere de locul în care ajung la un moment dat.

Peste 200 de milioane de astfel de afaceri s-au înregistrat pe Google Maps, iar în fiecare lună se realizează peste 9 miliarde de conectări ale consumatorilor cu afacerile de care au nevoie. Potrivit Google, în fiecare lună prin serviciul său internațional consumatorii efectuează peste 1 miliard de apeluri telefonice către business-urile pe care le caută. De asemenea, Google Maps oferă utilizatorilor în fiecare lună, în peste 3 miliarde de cazuri, indicații de orientare pentru ca aceștia să ajungă la diverse afaceri.

Astfel, în fiecare zi pe Google Maps se fac milioane de contribuții pentru diverse firme: profiluri de afaceri noi, recenzii, evaluări de restaurante și altele. Marea majoritate a acestor informații sunt utile și corecte, dă asigurări Google.

Dar, ocazional, apar tot soiul de escroci, care creează conturi false de business pe hartă. Acești scammers se duc la antreprenori cu afaceri mici și le cer bani pentru diverse servicii de promovare online care sunt de fapt gratuite, păcălesc clienții sau creează contrui false de „firme” pentru a le vinde apoi.

Google spune că aceste cazuri reprezintă un procent mic din contriuțiile de pe Maps, însă compania americană de tehnologie dă asigurări că ia foarte în serios problema și folosește o serie întreagă de tehnici pentru a o limita.

Potrivit Google, în 2018 măsurile luate au constat în:

  • Au fost eliminate 3 milioane de profiluri false și mai mult de 90% din acele profiluri de afaceri au fost date jos înainte ca un utilizator să poată vedea profilul.
  • În 85% din cazuri, eliminarea s-a bazat pe sistemele interne ale Google.
  • Peste 250.000 de profiluri false de afaceri au fost eliminate după ce utilizatorii le-au raportat ca fiind false.
  • Au fost dezactivate 150.000 de conturi de utilizator care s-au dovedit a fi abuzive - o creștere cu 50% față de 2017.

Din anul 2019, Google a introdus un nou sistem prin care utilizatorii pot să raporteze conturile false.

Google a făcut aceste precizări vineri, după ce publicația americană The Wall Street Journal a scris că Google Maps „este plin de adrese de afaceri false, create de firme care pretind că sunt în apropiere” de utilizatori.

Parallax

Vizualizari
4859
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri