Raluca Abrihan

Google finanţează cu 100.000 Euro două proiecte media româneşti

Thumbnail

Google oferă finanţări totale de 100.000 Euro pentru două proiecte media din România prin Digital News Innovation Fund, în cea de a şasea rundă de finanţare. În total, până acum Google a acordat mai mult de 25 de milioane de euro organizațiilor din sectorul media, din 30 de țări. Iată proiectele româneşti câştigătoare.

Asociația Media DoR şi Freedom House Romania sunt organizaţiile care au primit finanţare în cea de a şasea rundă a programului DNI Fund.

Cum funcționează DNI Fund

Fondul este dedicat publisherilor din mediul online, startup-urilor din domeniul media și persoanelor din țările UE și din spațiul EFTA.

Există trei categorii de fonduri disponibile: 

  • Prototype (până la 50.000 de euro finanțare) — pentru proiectele noi, cu idei care nu au fost concepute încă 

  • Medium (până la 300.000 de euro de finanțare) — fonduri dedicate numai organizațiilor, de preferință cu cel puțin un jurnalist în echipă 

  • Large (fonduri între 300.000 și 1 milion de euro) — fonduri dedicate numai organizațiilor, de preferință cu mai mulți jurnaliști în echipă.

Solicitanții ale căror proiecte se încadrează în categoriile medium și large vor trebui să se asigure că în proiectul lor sunt explicate modalitățile de monetizare. Cei care se încadrează în categoria prototype nu au această cerință.

Asociația Media DoR a câştigat finanţarea cu proiectul Story Maker – o platformă care permite jurnaliştilor să distribuie şi să modifice mai uşor materialele de presă.

Freedom House Romania a câştigat finanţarea cu proiectul PressHub Market – o platformă care pune în legătură publicaţiile cu clienţii de publicitate.

Parallax

Vizualizari
1097
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri