Claudiu Zamfir

Chrome a împlinit 10 ani. Ce update îi face Google

Thumbnail

Google își sărbătorește azi browserul Chrome, care a împlinit 10 ani, și anunță un update mai mare decât de obicei și un set de „experimente” pentru creșterea vitezei.

„La Chrome, facem modificări la fiecare șase săptămâni pentru a vă aduce noi funcții și actualizări de securitate, însă update-ul nostru  de 10 ani este mai mare decât în mod normal”, a anunțat Google, marți.

Modificările făcute:

  • Chrome are un aspect nou pe mobil: forme mai rotunjite, pictograme noi și o nouă paletă de culori. Aceste actualizări au un aspect mai simplu și sporesc productivitatea.
  • S-a schimbat forma taburilor, astfel încât pictogramele site-urilor să fie mai ușor de văzut, ceea ce face mai ușoară răsfoirea mai multor taburi (file).
  • Pe mobile, s-au făcut modificări pentru a crește viteza la browsing, inclusiv mutarea barei de instrumente în partea de jos pe iPhone astfel încât să fie ușor de accesat.
  • Chrome poate completa cu mai multă precizie parolele, adresele și numerele cardurilor. Toate aceste informații sunt salvate în contul Google al utilizatorului și pot fi accesate direct de pe bara de instrumente Chrome.
  • Pentru cei care folosesc parole complexe și unice pentru fiecare site, când e nevoie să creeaze o nouă parolă, Chrome va genera una, o va salva, iar data viitoare când se conectează utilizatorul, va fi acolo, atât pe laptop cât și pe mobil.
  • Caseta Omnibox, făcută pentru acces cât mai rapid la rezultatele căutării, va fi și mai utilă. Aceasta va afișa răspunsuri direct în bara de adrese fără a fi nevoie ca utilizatorul să deschidă o nouă filă.
  • Dacă ai deschise două duzini de taburi pe trei ferestre de browser și cauți un site pe Omnibox, Chrome îți va spune dacă este deja deschis și vei putea sari direct la el cu "switch to tab".

Thumbnail

În 2018, , Chrome  a lansat un ad blocker pentru a bloca reclamele prea enervante și rău intenționate, a impulsionat trecerea site-urilor din toată lumea la protocolul securizt HTTPS, a lansat site isolation, care oferă o apărare mai profundă împotriva multor tipuri de atacuri, inclusiv Spectre, și a adus reaitatea virtuală și realitatea augmentată în browser.

„Acum lansăm un set de noi experimente pentru îmbunătățirea timpului de pornire al Chrome, a latenței, a utilizării memoriei și a ușurinței în utilizare.

Chrome nu ar fi ajuns până aici fără comunitatea dezvoltatorilor, partenerii noștri din The Chromium Projects. Lansăm și câteva update-uri doar pentru ei, de la noile caracteristici CSS la abilități îmbunătățite de urmărire a performanței.

 

Parallax

Vizualizari
2625
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri