Raluca Abrihan

Google va marca site-urile care se mişcă greu. Cum verifici viteza de încărcare

Thumbnail

Chrome, browserul deţinut de Google, a anunţat că va notifica utilizatorii în legătură cu site-urile pe care le accesează, dacă acestea se încarcă foarte încet sau repede. Iată cum poţi să verifici viteza de încarcare a unui site.

În viitor, Chrome va semnaliza printr-un marcaj clar site-urile care se mişcă încet sau repede pentru ca utilizatorii site-ului respectiv să fie anunţaţi din timp.

Testele inţiale ale acestui nou sistem analizează o serie de suprafețe Chrome, inclusiv ecranul de încărcare (splash screen), bara de progres de încărcare și meniul pentru link-uri. Acesta din urmă ar putea afişa viteza media a unui site, astfel încât să utilizatorii să ştie la ce să se aştepte atunci când accesează site-ul respectiv.

De asemenea, Google ar mai putea anunţa şi când un site este încet doar pentru anumiţi utilizatori din caua dispozitivelor pe care lefolosesc sau a reţelei la care sunt conectaţi.

Pentru a evalua performanţa unui site pot fi folosite:

  • PageSpeed Insights, un instrument online care afișează date de viteză pentru un site şi dă câteva sugestii pentru optimizări şi  îmbunătățirea vitezei site-ului.
  • Lighthouse, un instrument care oferă sfaturi personalizate cu privire la îmbunătățirea performanţelor a site-ului și alte bune practici.

Pentru a afla mai multe despre viteza site-urilor web şi cum pot fi optimizate, Google recomandă: web.dev/fast

 

Parallax

Vizualizari
1996
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri