Câți bani se câștigă din conținut pe internet, în lume - studiu Google

Veniturile din conținut video digital se așteaptă să crească de la 64 miliarde de dolari la 119 miliarde de dolari în perioada 2017 - 2022, potrivit unui studiu recent citat de compania Google.

 
 

Alte cifre despre afacerile de conținut online:

  • 14,8 milioane de creatori independenți din SUA au câștigat aproape 6 miliarde de dolari din postarea creațiilor lor online în 2016.
  • Astăzi, milioane de canale de YouTube din peste 90 de țări câștigă venituri din videoclipurile lor încărcate pe platforma video.
  • Suma veniturilor pe care YouTube le aduce creatorilor a continuat să crească. Numărul de canale YouTube care câștigă peste 100.000 de dolari pe an a crescut cu 40% în perioada octombrie 2017-septembrie 2018 comparativ cu anul precedent. Numărul de canale care au câștigat mai mult de 10.000 de dolari pe an a crescut cu mai mult de 35%.
  • Peste 2,5 milioane de editori web - cum sunt blogerii saucei de la site-urile de știri - folosesc Google AdSense pentru a face bani din conținutul lor pe internet, acesta fiind principalul produs publicitar Google folosit de editorii online.

Google by Claudiu on Scribd