Luminita Pirvu

Google folosește realitatea augmentată într-o aplicație care va putea fi folosită și în afaceri

Thumbnail

Gigantul american lansează aplicația Lens care foloseşte inteligenţa artificială pentru a identifica obiecte cu ajutorul camerei foto şi a furniza informaţii contextuale. Utilizatorii vor putea folosi camera foto a telefonului pentru a recunoaște diverse obiecte şi a accesa anumite informaţii despre acestea. Mai exact, utilizatorii vor putea citi recenziile, vor putea afla preţurile din meniul unui restaurant și eventual, vor putea să primească şi reclame de la Google în acest fel.

Prin noua aplicatie de la Google, antreprenorii vor putea creea un contact în agenda telefonului prin simpla apropriere a camerei foto către o carte de vizită, potrivit agenției news.ro 

Funcţiile de realitate augmentată ale aplicaţiei Google Lens sunt disponibile utilizatorilor de smartphone-uri cu Android. Lens este disponibilă până acum doar pe telefoanele din seria Pixel, produse de Google dar în curând aplicaţia va putea fi folosită pe toate telefoanele cu Android.

Gigantul american a ales să nu lanseze o aplicaţie separată, ci să integreze facilităţile acesteia în foarte populara Google Photos, aplicaţie care salvează automat pe serverele Google fotografiile şi filmările realizate cu telefonul, oferind spaţiu nelimitat în acest scop.

De asemenea, compania a început deja implementarea funcţionalităţii Lens în aplicaţia Photos, astfel că aceasta ar trebui să fie disponibilă tuturor utilizatorilor pe parcursul următoarelor 2-3 zile.

Totodată, Lens va fi lansată şi pe iOS, însă Google nu a oferit o dată în acest sens.
 

Parallax

Vizualizari
521
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri