Raluca Abrihan

Facebook blochează reclamele înşelătoare legate de coronavirus

Thumbnail

Facebook a anunţat că va interzice şi va şterge reclamele care promit leacuri pentru infecţia cu coronavirus, dar şi pe cele care ar putea crea panică nejustificat în rândul populaţiei, scrie Reuters.

Anunţul vine în contextul în care reţeaua de socializare se confruntă cu tot mai multe acuzaţii şi chiar sancţiuni din partea unor autorităţi pentru măsurile insuficiente de combatere a ştirilor false.

Anunțurile care promovează mesaje precum „măști care garantează 100% prevenirea răspândirii virusului” nu vor fi permise, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Încă de luna trecută Facebook a anunţat că a început să elimine conţinutul care vine cum mesaje conspiraţioniste, care au fost semnalizate  şi de către organizațiile de mondiale sănătate, dar și autoritățile locale. Reţeaua se alătura astfel unor companii precum TikTok și Pinterest, care au făcut anunţuri similare, recent.

De asemenea, anul trecut, reţeaua de socializare a mai anunţat că va elimina de pe platformă grupurile şi paginile anti-vaccin şi că va scoate toate reclamele care vin cu mesaje împotriva vaccinării, de pe Facebook şi Instagram.

Parallax

Vizualizari
306
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri