Denisa Crăciun

Facebook lansează la nivel global o funcție de clipuri video scurte prin care creatorii de conținut pot face bani

Thumbnail

Facebook lansează Reels, o nouă funcție care va permite utilizatorilor să facă videoclipuri scurte, după modelul aplicației TikTok, și care va fi disponibilă în peste 150 de țări, a anunțat compania din spatele rețelei sociale, Meta Platforms.

Reels a fost disponibilă din septembrie 2021 pe Facebook, însă doar în SUA, apoi în India, Canada și Mexic, scrie TechCrunch.

Anterior, funcția fusese lansată pe Instagram, în 2020, permițând utilizatorilor să creeze clipuri video de 60 de secunde. Acum, Facebook a decis să facă disponibilă această funcție, care va ajuta creatorii de conținut să-și monetizeze postările, în peste 150 de țări.

Reels, disponibilă atât pe iOS, cât și pe Android, va permite utilizatorilor să partajeze postările și pe Facebook Stories.

Thumbnail

„Vizionarea videoclipurilor este jumătate din timpul petrecut pe Facebook și Instagram, iar Reels este formatul nostru cu cea mai rapidă creștere de departe. Ne concentrăm să facem din Reels cea mai bună modalitate prin care creatorii să fie descoperiți, să intre în legătură cu publicul lor și să câștige bani. De asemenea, dorim să fie mai distractiv și ușor pentru oameni să găsească și să distribuie conținut relevant”, transmite Meta Platforms, proprietatul Facebook.

„Programul nostru Reels Play Bonus, parte a investiției noastre de 1 miliard de dolari pentru creatori, plătește creatorilor eligibili până la 35.000 de dolari pe lună”, în funcție de vizualizările făcute la postările din Reels, spune Meta.

Aceste bonusuri i-au ajutat pe creatori „să înțeleagă mai bine ce tipuri de conținut funcționează pe Facebook. În lunile următoare, vom extinde programul de bonus în mai multe țări, astfel încât mai mulți creatori să poată fi recompensați pentru că au creat videoclipuri pe care comunitățile lor le plac”, mai susține proprietarul Facebook.

Creatorii de pe Facebook vor putea să-și monetizeze conținutul de pe Reels prin două modalități: reclame și sprijinul fanilor/urmăritorilor.

Thumbnail

Facebook susține că va extinde testele de reclame suprapuse de pe Reels pentru toți creatorii din SUA, Canada și Mexic și în mai multe țări în următoarele săptămâni.

„Începem cu două formate: anunțuri banner care apar ca o suprapunere semi-transparentă în partea de jos a Reel și reclame de tipul: un anunț cu o imagine statică care poate fi plasat de un creator oriunde în postarea lor Reel. Aceste anunțuri fără întrerupere le permit creatorilor să câștige o parte din venitul publicitar”, spune Meta.

În următoarea perioadă, Facebook va începe să testeze și Stars. Stars funcționează ca un bun virtual, care poate fi monetizat și care poate fi trimis de către un fan sau urmăritor al unui creator de conținut în timp ce acesta face un videoclip live pe Reels.

Thumbnail

„În plus, am testat reclame pe ecran complet și captivante pe Reels din octombrie anul trecut și le vom difuza în mai multe locuri din lume în următoarele luni. La fel ca în cazul conținutului organic de pe Facebook, oamenii le pot comenta, aprecia, vizualiza, salva, distribui și omite”, a mai compania-mamă a Facebook.

Prin Reels, creatorii din întreaga lume vor putea face videoclipuri de 60 de secunde, vor avea acces la Remix sau vor putea salva videoclipurile pe care nu vor să le posteze încă în schițe.

Reels va putea fi găsit în Feed, Groups și Watch ale Facebook.

Parallax

Vizualizari
566
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri