Claudiu Zamfir

Facebook „vânează” firmele neserioase

Thumbnail

Facebook va permite utilizatorilor să evalueze firmele care se promovează pe reţeaua de socializare și le-ar putea bloca pe cele care vor primi multe opinii negative, relatează Reuters, citată de News.ro. Și în prezent utilizatorii pot da un rating, de la una la cinci stele, paginilor de business de pe Facebook și pot lăsa comentarii în argumentare, dar rețeaua de socializare nu ia momentan măsuri în funcție de acest rating.

Noua măsură va avea rolul să combată firmele ale căror reclame induc în eroare utilizatorii să cumpere bunuri sau servicii de calitate proastă, sau companiile care nu livrează produsele în termenul declarat.

Utilizatorii vor putea să îşi exprime opinia faţă de reclamele vizualizate sub butonul Ads Activity, a anunţat Facebook.

Thumbnail

Firmele și advertiserii vor avea şansa să îşi îmbunătăţească serviciile înainte de a fi luată o măsură împotriva lor, care ar putea include o reducere a numărului de reclame pe care le pot difuza.

„Credem că acest instrument va da oamenilor mai multă încredere în compania cu care interacţionează şi va ajuta ca firmele să răspundă mai mult pentru experienţa pe care o oferă clienţilor”, spune Facebook.

Aceasta este una dintre numeroasele schimbări făcute de Facebook pentru îmbunătăţirea experienţei utilizatorilor, după ce compania a fost implicată într-un scandal uriaş, în care datele a milioane de oameni au fost accesate în mod ilegal de o firmă de consultanţă politică.

Noua mișcare a Facebook ar putea ajuta la combaterea reclamei mincinoase, dar există și riscul de a da apă la moară așa-numiților „hateri” sau „trolli”, nemulțumiții de profesie care urmăresc să denigreze firme care se promovează pe rețelele sociale.

Facebook se descrie ca un serviciu susţinut de publicitate şi cere utilizatorilor să accepte publicitatea personalizată ca o condiţie de utilizare a platformei de socializare.

Thumbnail

Citește anunțul original al Facebook, AICI....

Parallax

Vizualizari
455
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri