Adi Iacob

Facebook va elimina postările care cer utilizatorilor like-uri sau distribuiri

Thumbnail

Începând de săptămâna aceasta, Facebook va începe să elimine postările de tip spam și cele de tip "engagement bait”, care cer utilizatorilor să facă acțiuni cum ar fi distribuirea, etichetarea de prieteni, aprecierea sau comentarea. 

Postările care îi determină pe utilizatori să "eticheteze un prieten” par populare pentru că se folosesc de algoritmii Facebook pentru a determina prioritizarea acelor postări în mai multe fluxuri de știri. Compania declară că postările care solicită ajutor, sfaturi sau recomandări persoanelor, cum ar fi strângerea de bani pentru caritate sau solicitarea de consultanță, nu vor fi afectate de actualizare.

Facebook a revizuit și a clasificat sute de mii de postări și folosește inteligența artificială pentru a detecta diferitele tipuri de momeală de angajament. 

"Mergând înainte, vom continua să găsim modalități de îmbunătățire a eforturilor noastre pentru a reduce tipurile de «engagement bait» (…) Vrem să reducem răspândirea conținutului care este spam sau înșelător pentru a promova conversații mai semnificative și mai autentice pe Facebook”, spun reprezentanții rețelei de socializare.

Diferite afaceri profitau de astfel de “momeli” pentru a atrage mai mulți utilizatori pe paginile lor, transformând acest tip de conținut într-un instrument de marketing.

Thumbnail
FB Newsroom

Cum va afecta acest lucru paginile oficiale

Editorii și alte companii care utilizează tactici de "engagement bait” în postările lor ar trebui să se aștepte ca raza de acțiune (reach) a acestora să scadă. 

Între timp, paginile care distribuie în mod repetat acest tip de conținut vor vedea mai multe scăderi semnificative în ceea ce privește acoperirea. Administratorii de pagini trebuie să continue să se concentreze asupra postării unor povestiri relevante și semnificative care nu utilizează tactici de “engagement bait”.

 

Sursa: Facebook Newsroom

Parallax

Vizualizari
3658
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Idioti. Adica daca prietenii mei cer sa le apreciez anime-ul vizionat e considerat ca spam si va fi sters. Dar spam-urile cele mai raspandite da like si share ca cu cat mai multe like-uri si distribuiri un anumit bebe va fi recompensat cu 1 cent pe like si 3 centi pe share care e O MARE MINCIUNA va fi considerat pentru cauza umanitara si va fi lasat sa se raspandeasca in continuare.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri