Claudiu Zamfir

UK cere Facebook și eBay să elimine de pe platforme vânzătorii de review-uri fake pentru comerț online

Thumbnail

​Recenziile false din comerțul online induc în eroare cumpărătorii, iar autoritățile britanice iau măsuri împotriva lor. Facebook și eBay trebuie să elimine de pe platformele lor grupurile și anunțurile în care creatorii de review-uri false își oferă „serviciile” comercianților online - a decis Autoritatea pentru concurență și piețe din UK.

Autoritatea pentru concurență și piețe (CMA) a anunțat vineri că a „găsit dovezi tulburătoare” că „există o piață înfloritoare pentru recenzii online false și înșelătoare”.

În urma unor verificări efectuate în perioada noiembrie 2018 - iunie 2019, CMA se declară îngrijorată de peste 100 de anunțuri pe eBay, în care se ofereau spre vânzare recenzii false.

De asemenea, autoritatea britanică a identificat 26 de grupuri de Facebook în care erau indivizi care ofereau comercianților online servicii de scriere de recenzii false, precum și  companii care recrutau persoane pentru a scrie astfel de review-uri fake și înșelătoare pe platformele online de vânzări și recenzii.

„Review-urile false conduc la situații în care oamenii pot face alegeri greșite și pot cumpăra  un produs sau un serviciu care nu este potrivit pentru ei. De asemenea, sunt recenziile false sunt nedrepte față de comercianții corecți”, a spus directorul autorității, Andrea Coscelli.

Facebook a venit cu o reacție, citată de TechCrunch.com:

„Activitatea frauduloasă, inclusiv tranzacționarea de recenzii false, nu este permisă pe Facebook. Am eliminat 24 din cele 26 de grupuri și pagini pe care CMA le-a raportat și mai eliminaserăm deja un anumit număr înainte ca CMA să ni le semnaleze. Știm că mai sunt multe de făcut și de aceea am triplat echipa noastră de siguranță și securitate, până la 30.000 de angajați și continuăm să investim în tehnologie care să ajute la prevenirea abuzării de platforma noastră”.

Și eBay a transmis publicației TechCrunch.com un răspuns:

„Avem toleranță zero pentru recenziile false sau înșelătoare. Am informat CMA că toți vânzătorii pe care i-a identificat au fost suspendați. Anunțurile au fost eliminate. Anunțuri ca  acestea încalcă evident politica noastră privind activitatea ilegală și vom acționa în cazul în care regulile noastre sunt încălcate. Salutăm raportul CMA și vom colabora îndeaproape cu autoritatea pentru revizuirea concluziilor sale”.

Parallax

Vizualizari
1205
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri