Claudiu Zamfir

Google: Dezvoltatorii de aplicații pe Android pot câștiga bani printr-o nouă metodă de recompensare a utilizatorilor

Thumbnail

Developerii de aplicații de mobil pentru sistemul de operare Android vor avea noi oportunități de  a câștiga bani prin monetizarea produselor încărcate pe Google Play, cu ajutorul unui nou sistem de recompense virtuale acordate utilizatorilor acelor aplicații și jocuri.  

Google Play anunță joi, pe Blogul developerilor de Android, noul său tip de produs de monetizare în Play Console, „rewarded products”.

„Rewarded products” - produse recompensate- face mai ușor pentru dezvoltatorii de aplicații pe Google Play să-și crească baza de utilizatori monetizați. Primul astfel de produs recompensat oferit de Google Play va fi în format video.

Utilizatorii pot alege să urmărească o reclamă video și apoi să fie recompnesați cu bunuri virtuale sau „bani” virtuali folosiți în jocuri (in-game currency).

Thumbnail

 

În exemplul de mai jos, utilizatorul selectează "watch ad" - privește reclama - , urmărește clipul și apoi primește 100 de monede in-game.

via GIPHY

Google Play a introdus noua posibilitate de monetizare pentru developeri, în condițiile în care aceștia foloseau tot mai mult anumite metode de a scoate venituri din aplicațiile și jocurile lor.

O tendință a fost aceea de a recompensa utilizatorii pentru o acțiune de monetizare (cum ar fi vizionarea unui videoclip) cu „bani” folosiți în jocuri sau alte beneficii virtuale. Asta oferă user-ilor mai multe opțiuni privind experiența de utilizare a aplicațiilor și a jocurilor de pe mobil. Aceasta a fost și o modalitate eficientă prin care dezvoltatorii de aplicații făceau bani de pe urma utilizatorilor care nu plăteau pentru descărcarea și folosirea app-urilor.

Parallax

Vizualizari
3696
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri