Claudiu Zamfir

Eurostat: Tot mai mulți români cumpără de pe magazinele on-line

Thumbnail

România este în continuare pe ultimul loc în Uniunea Europeană la ponderea persoanelor care fac cumpărături on-line în rândul celor care intră pe internet, dar țara noastră și-a crescut procentajul de cumpărători on-line în ultimul an, potrivit datelor emise, miercuri, de Eurostat.

Potrivit celor mai recente statistici de la biroul european, în anul 2017 o pondere de 23% dintre românii cu vârste de 16-74 de ani care erau utilizatori ai internetului au făcut cumpărături on-line.

România se află astfel în creștere la acest capitol față de anul 2016, când 18% dintre internauții români au făcut cumpărături on-line, conform datelor Eurostat de anul trecut.

Thumbnail

Creșterea ponderii cumpărătorilor on-line în rândul internauților români indică și o majorare a numărului de cumpărători de pe internet în termeni absoluți, dacă luăm și datele de la INS. Conform Institutului Național de Statistică, numărul utilizatorilor de intrenet din România a crescut de la 10,6 milioane în anul 2016 la 11 milioane în anul 2017.

În ciuda acestei creșteri, România este mult sub media UE în privința utilizării comerțului on-line. Potrivit Eurostat, în anul 2017 aproape 70% dintre internauții din statele membre UE au cumpărat de pe internet.

Parallax

Vizualizari
553
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri