Raluca Abrihan

O firmă clujeană de soluții de ecommerce primeşte o investiţie de 1 milion euro

Thumbnail

Blugento, firmă clujeană specializată în furnizarea de soluții de ecommerce bazate pe platforma Magento, atrage o investiție de 1 milion de euro, în urma semnării unui acord investițional cu grupul polonez R22.

Parteneriatul a presupus vânzarea unui pachet de 31% din acțiuni și vizează dezvoltarea platformei și extinderea business-ului Blugento pe mai multe piețe europene, primele vizate fiind Polonia și Franța.

Aceasta este a doua investiție pe care Blugento reușește să o atragă în decursul a doi ani. Prima infuzie de capital, în valoare de 120.000 de euro, a avut loc în iunie 2017.

„Parteneriatul cu Grupul R22 ne va ajuta să ne atingem obiectivele de dezvoltare, să creăm cea mai bună soluție de comerț electronic pentru întreprinderile mici și mijlocii și să ne extindem la nivel internațional. Sprijinul R22 include nu numai finanțarea pentru dezvoltare, ci și accesul la know-how și la o bază de peste 250.000 de clienți ai Grupului”, spune Sandu Băbășan, CEO Blugento. „În România, Blugento este una dintre soluțiile implicite pe care comercianții le iau în considerare atunci când doresc să creeze un nou magazin online. Iar dezvoltarea noastră este determinată, în primul rând, de recomandările clienților”.

În urma noii infuzii de capital, Blugento este evaluată la aproximativ 3,8 milioane de euro.

„Planurile noastre de extindere vizează atât piețe noi, cât și produse noi. Am construit un portofoliu cuprinzător de servicii și instrumente care permit antreprenorilor să își dezvolte afacerea online și să le sprijine în automatizarea proceselor de business. Blugento este un instrument unic care permite crearea rapidă și la costuri reduse de magazine online profesioniste. Compania și-a dovedit valoarea pe piața românească și este pregătită pentru o expansiune internațională”, spune Jakub Dwernicki, CEO al R22.

De asemenea, firma are în plan și extinderea echipei cu specialiști de tehnologie și specialiști de business în eCommerce, până la finalul anului urmând să ajungă la 35 angajați.

Blugento este o soluție de ecommerce, construită pe platforma Magento, platformă de comerț electronic, şi este oferită clienților în format SaaS (Software as a Service).

Parallax

Vizualizari
1118
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri