Claudiu Zamfir

Netopia: Românii au cumpărat online cu cardul de Black Friday 2019 mai mult decât în ediția de anul trecut

Thumbnail

În ziua de 15 noiembrie, când majoritatea comercianților parteneri au derulat campania promoțională Black Friday 2019, numărul tranzacțiilor online cu cardul a crescut cu circa 90% comparativ cu ediția de anul trecut, arată datele procesatorului de plăți electronice Netopia Payments, citat de Mediafax.

Suma medie cheltuită online cu cardul în ediția din acest an a evenimentului Black Friday a fost de circa 300 lei, în scădere cu 10% față de 2018, datorită reducerilor aplicate de comercianți. Cea mai mare tranzacție procesată de Netopia Payments în perioada de referință s-a ridicat la cca. 44.000 lei și a constat în plata unei comenzi din categoria home&deco.

„Românii au profitat din plin de reducerile aplicate de comercianți în această ediție a campaniei Black Friday. Mulți dintre ei au ales plata online cu cardul, lucru care se poate observa și în creșterea substanțială a numărului de tranzacții procesate, aproape dublu față de anul trecut”, declară Antonio Eram, CEO și fondator Netopia Payments.

Conform datelor Netopia, 55% din totalul tranzacțiilor procesate de Black Friday 2019 au fost realizate de pe dispozitive mobile, cu 5% mai puțin față de o zi obișnuită, ceea ce denotă tendința conform căreia, în ziua de Black Friday, o mare parte dintre români preferă în continuare desktop-ul pentru o accesare mai rapidă a ofertelor speciale ale magazinelor.

În același timp, având în vedere creșterea considerabilă a volumului tranzacțiilor, numărul celor care au ales să facă cumpărături de Black Friday de pe dispozitive mobile a fost în creștere cu 60% comparativ cu ediția precedentă. Potrivit companiei, una din zece tranzacții înregistrate de Black Friday a fost efectuată instant prin simpla scanare a codului QR afișat în pagina de plată a comercianților online parteneri, prin intermediul aplicației mobil Pay Wallet.

Parallax

Vizualizari
311
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri