Claudiu Zamfir

Un român a strâns 1300 de euro pe Facebook și Poliția îl bănuiește de înșelăciune

Thumbnail

Poliţiştii constănţeni au început cercetările față de un bărbat care a iniţiat o campanie de strângere de fonduri pe Facebook pentru salvarea Cazinoului din Constanţa, acesta fiind bănuit de înşelăciune. Până acum, peste 80 de persoane au donat aproximativ 1.300 de euro, relateză Mediafax.

Campania de strângere de fonduri pentru reabilitarea Cazinoului din Constanţa a fost iniţiată de Bogdan Druga, un român ce locuieşte în Italia şi care speră să strângă astfel 3 milioane de euro pentru salvarea Cazinoului.

„Cazinoul din Constanţa este al constănţenilor şi aşa trebuie să rămână. Dacă reuşim restaurarea şi reintroducerea acestuia în circuitul turistic se va crea o fundaţie care să se ocupe de administrarea acestui simbol al oraşului Constanţa. Cazinoul va fi donat fundaţiei care se va asigura de păstrarea şi mentenanţa acestui simbol în numele constănţenilor”, spune el pe pagina deschisă pentru strângerea de fonduri.

 Peste 80 de persoane au donat diverse sume de bani, fiind strânşi aproximativ 1.300 de euro.

Clădirea Cazinoului din Constanţa aparţine însă Primăriei Constanţa şi este administrată de Compania Naţională de Investiţii, care încearcă de mai mulţi ani reabilitarea acesteia. Toate cele trei licitaţii organizate pentru reabilitare până acum au fost contestate şi apoi anulate, în prezent fiind în pregătire o a patra licitaţie.

Atât CNI, cât şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice spun că nu au nimic în comun cu strângerea de fonduri, aceasta nefiind autorizată de vreo autoritate publică. Drept urmare, poliţiştii constănţeni s-au autosesizat şi au deschis în cauză un dosar de cercetare penală pentru înşelăciune.

„Poliţiştii Secţiei 3 Poliţie s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o persoană ar fi iniţiat, pe o reţea de socializare, o campanie pentru strângerea de fonduri, în scopul restaurării clădirii Cazinoului din municipiul Constanţa. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că persoana în cauză nu este autorizată în scopul mai sus-menţionat, astfel că aceasta este bănuită că ar induce în eroare cetăţenii pentru a obţine foloase patrimoniale injuste. (…)Pe această cale, le recomandăm cetăţenilor să nu dea curs unor astfel de iniţiative”, au precizat poliţiştii constănţeni.

Parallax

Vizualizari
1047
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri