Adi Iacob

Google Chrome a început să marcheze toate site-urile care nu folosesc HTTPS ca fiind nesigure

Thumbnail

Începând de astăzi, browserul Google Chrome va marca site-urile care încă folosesc protocolul HTTP ca fiind nesigure. 

Google a început să marcheze site-urile care folosesc protocolul HTTP odată cu lansarea Chrome 56, care a debutat în luna ianuarie a anului trecut, scrie NDTV. Cu toate acestea, implementarea anterioară a fost limitată la paginile web care cer anumite informații private de la utilizatori, precum detalii de pe cardul bancar.

Acum, noul Chrome 68 (lansat astăzi) va afișa în caseta din partea de sus a ecranului eticheta "not secure” (nesigur) pentru toate paginile HTTP, ceea ce ar putea duce la pierderea de vizitatori. 

Din perspectiva utilizatorilor, principala diferență dintre HTTP și HTTPS este că tot traficul HTTPS este criptat în mod implicit, ceea ce înseamnă că este mai sigur de folosit, mai ales în rețelele publice.

HTTP este prescurtarea pentru Hyper Text Transfer Protocol, în timp ce HTTPS înseamnă Hyper Text Transfer Protocol Secure. Folosind HTTPS, computerele se pun de acord să utilizeze un cod între ele, iar apoi transmit datele folosind acel cod, astfel încât nimeni să nu le poată citi.

Google, în notele sale de lansare pentru Chrome Enterprise 68 pentru Chrome, a declarat că site-urile necriptate vor afișa acum un indicator "nesigur". 

"În ultimii ani, am susținut ca site-urile să adopte criptarea de tip HTTPS pentru o mai bună securitate. În ultimul an, am ajutat și utilizatorii marcând un subset mai mare de pagini HTTP ca fiind nesigure. În iulie 2018, odată cu lansarea Chrome 68, browserul va marca toate site-urile HTTP ca fiind nesigure”, anunță Google.

Parallax

Vizualizari
2327
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Burcea
Adrian
Se poate utiliza certificat SSL Let's encrypt Gratuit pentru a preintampina aceasta situatie. (comentariu editat de redacția StartupCafe.ro)

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri