Raluca Abrihan

Un startup lansat de o româncă la New York primeşte o finanţare de 20 milioane dolari

Thumbnail

Knotch, o plaformă de publicitate şi marketing digital, lansată în urmă cu patru ani de clujeanca Anda Gânscă la New York, în Statele Unite, a primit o finanţare de 20 de milioane de dolari şi ajunge la investiţii totale de 34 milioane de dolari.

În timp ce tot mai multe firme renunţa la externalizarea marketingului, startup-ul Knotch, primeşte o investiţie de 20 de milioane de dolari, notează businessinsider.com. Platforma ajută companiile să măsoare eficienţa campaniilor de marketing pe care le fac în online.

Anda Gânscă (30 de ani), fondatoarea acestui startup, a plecat în urmă cu mai mulţi ani din Cluj pentru a studia economia şi relaţiile intenrnaţionale la Standford, în Statele Unite. A început să lucreze încă din facultate la dezvoltarea platformei de marketing digital, ce s-a transformat în câţiva ani într-un startup de succes care a reuşit să obţină până acum, finanţări totale de peste 34 milioane de dolari. Firma are în total 35 de angajaţi. Primele investiţii au venit chiar de la Universitatea Standford, acolo unde Anda continuă să ofere mentorat pentru tinerii care vor să-şi lanseze propriile afaceri.

Această rundă de finanţare (serie B) a fost condusă de New Enterprise Associates (NEA).

Platforma dezvoltată de Knotch ajută brandurile să îşi monitorizeze şi evalueze campaniile bazate pe conţinut indiferent de felul în care sunt distribuite – prin email, publicate pe diverse site-uri, în social media sau pe propriile site-uri. Printre clienţii startup-ului se numără JPMorgan Chase, AT&T, Ford, sau Calvin Klein.

Banii obţinuţi din investiţii ar urma să fie folosiţi pentru extinderea companiei, în special extinderea în afara SUA, iar primul pas ar fi intrarea pe piaţa din Marea Britanie, mai notează presa internaţională.

Anda este fiica omului de afaceri clujean Gicu Gânscă, care desfasoară afaceri în construcţii şi imobiliare.

Parallax

Vizualizari
16785
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri