Raluca Abrihan

Amazon concediază mai mulţi angajaţi care ar fi făcut trafic cu date interne despre vânzări

Thumbnail

Amazon concediază mai mulţi angajați despre care crede că au comercializat date interne despre vânzările produselor cu valoare ridicată, notează Mediafax. De asemenea, compania investighează și presupuse încercări de mituire a personalului.

Amazon crede că angajați din India, China și Statele Unite au profitat de accesul la baza de date internă.

Unele porturi USB de pe computerele desktop au fost dezactivate de atunci, astfel încât datele nu mai pot fi copiate. Amazon a declarat că angajații care au încălcat "standardele etice ridicate" ale companiei ar putea fi concediați sau vor fi acționați în justiție.

Acțiunea face parte din eforturile companiei de a combate încercările comercianților de a păcăli sistemele sale, pentru a-și promova produsele.

Aproximativ trei milioane de comercianți își vând produsele prin intermediul Amazon.

Unele trucuri implică trimiterea de recenzii false, atât bune cât și rele, sau căutări false, în creștere, pentru anumite produse, pentru a spori interesul, astfel încât algoritmii Amazon îi semnalează cu cerere sporită.

Amazon investighează și presupuse încercări de mituire a personalului.

Amazon a redus accesul la datele de vânzări și a limitat numărul de căutări în baza de date.

Compania a declarat pentru BBC News că dispune de "sisteme sofisticate de restricționare și de control al accesului" la datele sale interne de vânzări. "Noi îi menținem pe angajații noștri la un standard etic ridicat și oricine încalcă codul nostru se confruntă cu acțiuni disciplinare, inclusiv concedierea și posibile sancțiuni legale".

Parallax

Vizualizari
778
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri