Raluca Abrihan

Cel mai mare site de ecommerce din Polonia, Allegro, evaluat la 19 miliarde dolari la listarea pe bursă

Thumbnail

Acțiunile grupului polonez de comerț electronic Allegro au crescut cu peste 60% la debutul de luni, oferind companiei o valoare de piață de aproape 19 miliarde de dolari în cea mai mare ofertă publică inițială (IPO) din Europa a acestui an, relatează Reuters, citată de Mediafax.

Înființat în urmă cu mai bine de 20 de ani ca rival pentru eBay, Allegro este cel mai recunoscut brand de comerț electronic din Europa centrală, iar site-ul său web atrage 20 de milioane de vizitatori pe lună.

Startul Allegro a reflectat performanța unor IPO-uri recente din Statele Unite, unde acțiunile au crescut, investitorii arătând că sunt dispuși să plătească pentru companiile cu potențial de creștere.

Luna trecută, firma britanică de comerț electronic The Hut Group a făcut cel mai mare debut la bursa din Londra din ultimii șapte ani.

"Recenta pandemie a evidențiat valoarea comerțului electronic pentru un consumator și a accelerat penetrarea comerțului electronic", a declarat Ivan Kim, analist la Xtellus Capital.

Allegro a devenit cea mai valoroasă acțiune listată la bursa din Varșovia și va înlocui mBank, deținută de Commerzbank, în indexul celor mai mari 20 de companii WIG20 după sesiunea de tranzacționare din 14 octombrie.

În toată Europa, există numeroase tranzacții IPO în pregătire pentru prima jumătate a anului 2021, deoarece sezonul 2020 se apropie de sfârșit și emitenții doresc să evite orice potențială tulburare a piețelor determinată de alegerile prezidențiale din SUA din 3 noiembrie.

Anterior, cea mai mare companie de pe bursa din Varșovia a fost producătorul de jocuri video CD Projekt.

Goldman Sachs, Morgan Stanley, Barclays, Bank of America, Citigroup, Santander și BM PKO BP au organizat oferta publică inițială a Allegro.

Parallax

Vizualizari
759
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri