Raluca Abrihan

Alibaba face un prim pas în Europa, prin Belgia, unde deschide un centru de comerț electronic

Thumbnail

Compania chineză Alibaba Group Holding Ltd a semnat un acord cu guvernul belgian pentru lansarea unui centru de comerț electronic, care va include investiții în infrastructura logistică, informează Reuters, citată de Mediafax.

Proiectul face parte din proiectul Electronic World Trade Platform al Alibaba (eWTP), iar Belgia este prima țară europeană care se alătură proiectului, după acorduri similare încheiate în Malaezia și Rwanda.

Compania de logistică a Alibaba, Cainiao, va închiria 220.000 de metri pătrați de spațiu logistic pe aeroportul belgian Liege, ca parte a acordului, și va investi un pentru început 75 de milioane de euro în proiectul care va începe să funcționeze în 2021.

Alibaba eWTP este conceput pentru a ajuta țările să reducă barierele pentru comerțul electronic, inclusiv prin scăderea sau eliminarea tarifelor și accelerarea vămuirii. Compania a declarat anterior că proiectul este complementar Organizației Mondiale a Comerțului (OMC).

Alibaba își extinde proiectul către Europa pe fondul tensiunilor comerciale care au forțat compania să renunțe la eforturile de a atinge companii americane. Recent, președintele Alibaba Jack Ma a spus că planurile de a crea un milion de locuri de muncă în Statele Unite au fost înghețate din cauza tensiunilor comerciale dintre China și SUA, potrivit presei chineze de stat.

Parallax

Vizualizari
1323
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri