Raluca Abrihan

O alianţă a marketplace-urilor europene, lansată de 4 companii de comerţ online

Thumbnail

Retailerul eMAG, împreună cu alte trei mari companii de comerţ online, Cdiscount (Franța), ePrice (Italia) și Real.de (Germania) anunță lansarea International Marketplace Network (IMN), o platformă nouă prin intermediul căreia sellerii vor avea acces la o piață de peste 230 de milioane de potențiali clienți, potrivit anunţului făcut de firma românească.

IMN oferă o interfață care conectează cele patru platforme Marketplace, pe care sellerii o pot folosi ca unic punct de lucru pentru a-și sincroniza ofertele, simplu si eficient, pe fiecare dintre cele patru platforme, în mod securizat și în timp real.

„Credem că IMN reprezintă o oportunitate mare pentru oricare dintre sellerii noștri care doresc să înceapă să vândă cross-border", a spus Florin Filote, director eMAG Marketplace.

IMN este un proiect inovator care favorizează dezvoltarea pieței unice digitale, în linie cu dorința Comisiei Europene. Această inițiativă va duce beneficiile comerțului online la un număr mai ridicat de europeni, permițându-le accesul la un număr mai mare de categorii de produse, susţin dezvoltatorii acestui proiect.

"Până acum, sellerii care voiau să acceseze mai multe platforme de tip Marketplace din Europa erau nevoiți să-și listeze separat produsele pe fiecare platformă disponibilă din țările în care doreau să vândă. IMN este un pas înainte pentru întreaga industrie și un progres tehnologic major", declară Emmanuel Grenier, CEO Cdiscount.

Într-o primă fază, platforma pe care s-au efectuat primele teste în 2018 va rula într-o versiune beta. În următoarele luni, efortul va fi concentrat asupra dezvoltării infrastructurii platformei, dar și asupra atragerii de noi platforme de tip Marketplace și de selleri (peste 100 de selleri au testat deja cu succes până acum versiunea beta).

Înființarea IMN a primit avizul autorităților de Concurență din toate cele patru țări din care provin cele patru companii-membre ale alianței.

 

Parallax

Vizualizari
1116
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri