Raluca Abrihan

28 de echipe, în programul de accelerare Innovation Labs 2020 din București

Thumbnail

În urma Hackathonului desfășurat weekend-ul trecut în cadrul Bibliotecii Centrale a Universității POLITEHNICA din București, care a însemnat 30 de ore de muncă intensă pentru mai bine de 220 de participanți, 28 echipe bazate pe inovații tehnice s-au calificat pentru programul de mentorat de 10 săptămâni al Innovation Labs.

Cele 28 echipe de start-up tehnic din București se alătură celor 300 de startup-uri deja accelerate în programul Innovation Labs pe parcursul ultimilor 7 ani de activitate.

În București, programul de anul acesta este susținut academic de către Universitatea POLITEHNICA din București şi Universitatea din București. Hackathon-ul din București reprezintă etapa de selecție a acceleratorului Innovation Labs, care a ajuns la cea de-a opta ediție. Pentru acesta s-au înscris 75 de echipe formate din peste 220 de tineri cu proiecte curajoase, ce își propun să aibă un impact pozitiv asupra mai multor sectoare de business prin soluțiile lor tehnologice. Start-up-urile prezente s-au aliniat cu una dintre cele șapte verticale de afaceri ale programului: Agriculture, Cyber–Security, Fintech, Health & Lifestyle, Retail, Smart Cities și Smart Mobility.

Participanții la Hackaton-ul Innovation Labs 2020 au acoperit trei categorii, în funcție de experiența membrilor: echipe formate exclusiv din studenți, echipe spin-off din proiecte de cercetare din mediul universitar și echipe formate din studenți și antreprenori cu experiență.

Hackathonul este un proces dinamic de explorare, dezvoltare, finisare și creare de produse, ce aduce împreună tineri pasionați de tehnologie, antreprenori, specialiști din industrie, dar și lideri cunoscuți din ecosistemul antreprenorial românesc. Cele 75 de echipe înscrise, pasionate de tehnologie și animate de o idee îndrăzneață, s-au prezentat în dimineața de sâmbătă, 29 februarie pentru prima etapă, de admitere în Hackathon: o prezentare fulger de 1 minut a ideii în fața juriului și publicului, urmată de votul publicului prezent la eveniment și deliberarea juriului.

Pe baza opțiunilor juriului și publicului participant, echipele cu cel mai mare potențial au intrat în etapa de dezvoltare și mentorat rapid din cadrul Hackathonului. Pe parcursul zilei de sâmbătă și a nopții ce a urmat, cele 44 de echipe de tineri selectate au lucrat la perfecționarea unui prototip cât mai convingător al ideii lor inițiale, sub îndrumarea celor peste 120 de mentori și membri ai Juriului din cadrul Hackathonului.

Duminică, 1 martie, echipele au expus o versiune îmbunătățită a produsului și a strategiei lor de business în fața juriului și publicului, printr-o prezentare ce a inclus o demonstrație tehnică și un elevator pitch de 2 minute. Juriul, format din personalități din ecosistemul inovării digitale din România, a acceptat provocarea dificilă de a selecta cele mai performante și promițătoare 28 de echipe și prototipuri, ce au intrat astfel în programul de dezvoltare și mentorat de 10 săptămâni. Echipele calificate încep de astăzi o experiență intensă de interacțiuni săptămânale cu mentorii, utilizatorii și potențialii investitori, pătrunzând treptat în lumea inovării digitale și a antreprenoriatului tehnic.

Săptămâna aceasta, pe 7 și 8 martie 2020, urmează alte patru Hackathoane, care vor avea loc simultan în Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara.

Parallax

Vizualizari
526
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri