Raluca Abrihan

Mark Zuckerberg, şeful Facebook, spune că NU ar mai lansa startup-uri în Silicon Valley

Thumbnail

Mark Zuckerberg, CEO al reţelei de socializare Facebook, are un mesaj pentru antreprenorii care doresc să lanseze startup-uri şi care ar vrea să urmeze modelul lui de a-şi muta afacerea în Silicon Valley: "Nu vă deranjaţi!".

Într-un interviu, citat de BusinessInsider, Zuckerberg a declarat că nu ar mai lansa o firmă în San Francisco Bay Area, zona cu cel mai puternic capital pentru industria IT, unde au sedii giganţii Apple, Google şi chiar Facebook.
"Îmi place această regiune, aşa că nu aş vrea să transmit un mesaj negativ în legătura cu această zonă, dar dacă ar fi să o iau de la zero acum nu aş mai alege Bay Area (Regiunea Golfuliu  San Francisco, unde se află şi Silicon Valley n.red)", spune Mark Zuckerberg.

Această declaraţie vine în contextul în care această regiune atât de faimoasă se află în centrul dezbaterilor privind consturi foarte mari de viaţă, a discrepanţei nivelului veniturilor şi a altor difuncţionalităţi din zonă.

Şeful Facebook spune că atunci când s-a mutat în Silicon Valley avea 19 ani şi n-avea habar desre ce înseamnă să construieşti o afacere, "iar la momentul respectiv nu aveai instrumentele necesare de lansare a unei firme atât de bine puse la punct ca acum". Este mult mai simplu să lansezi o afacere acum în condiţiile în care social media te ajută să-ţi gaseşti mai rapid clienţii, iar seriviciile cloud să lansezi mai simplu o aplicaţie şi să gestionezi un site, a mai adăugat el.

"Dar pe vremea mea era mult mai complicat", spune Zuckerberg.

"Astăzi, există infrastructura necesară pentru ca antreprepnorii să afca astfel de lucruri în alte locuri", a mai adăugat el. Şi susţine că nu doar că e mult mai uşor să lansezi afaceri în afara Silicon Valley, ci există mai multe părţi bune în acest sens.

"Sunt o mulţime de avantaje să construieşti o afacere într-o zono diferită faţă de această regiune în care s-a creat o monocultură . În Silicon Valey totul este extrem de tehnologizat şi nu există o diversitate prea mare a felului în care gândesc oamenii despre anumite lucruri pe care şi le-ar dori", afirma Zuckerberg.

Anul trecut, fondatorul Reddit, Alexis Ohanian, susţinea acelaşi lucru, afirmând că "nicio persoană în toate facultăţile mintale nu şi-ar lansa întreaga afacere doar în Silicon Valley", fâcând referire la costurile extrem de ridicate din regiune.

Parallax

Vizualizari
2040
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri