Raluca Abrihan

Cel mai mare hub din lume WeWork primeşte o finanţare de 3 miliarde de dolari

Thumbnail

Lanţul de spaţii de colaborative (hub-uri) primeşte o finanţare de 3 miliarde de dolari de la fondul de investiţii japonez Softban şi devine cel mai mare startup din Stetele Unitle, la o evaluare de 42 de miliarde de dolari, depăşind Airbnb sau SpaceX.

WeWork este un lanţ de spaţii colaborative – unde antreprenori sau afaceri aflate la început de drum pot să închirieze birouri sau mici spaţii de lucru şi au la dispoziţie diferite ustensile de lucru necesare, săli de conferinţă sau servicii. Fondatorii companiei Adam Neumann şi Miguel McKelvey au lansat primul “WeWork” în New York, în 2010.

Compania a înregistrat un venit de 1,2 miliarde de dolari în primele nouă luni ale acestui an, de două ori mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, notează telegraph.co.uk, dar a înregistrat pierderi foarte mari. Drept urmare, criticii din piaţă susţin că această finanţare se bazează doar pe o bulă în domeniu şi că în timp compania s-ar putea să nu câştige suficient de mult încât să se justifice o asemenea evaluare, mai notează presea străină.

WeWork a anunţat că primă tranşă a finanţării obţinute de la Softbank, de 1,5 miliarde de dolari, va fi investită în ianuarie 2019, iar restul, în aprilie, anul următor, la un preţ de 110 dolari per acţiune.

Softbank este un fond de investiţii controlat de cel mai bogat om de afaceri din Japonia, Masayoshi Son.

Parallax

Vizualizari
736
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri