Raluca Abrihan

Investiţii de până la 10.000 euro pentru zece startup-uri româneşti printr-un program de accelerare

Thumbnail

Programul de accelerare de afaceri WeAccelerate, organizat de Telekom Romania, vrea să investească 100.000 de euro în pregătirea a 10 startup-uri româneşti. Care sunt condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească firmele care vor să se înscrie în competiţie.

Zece start-up-uri, selectate în urma unei analize de business minuţioase, vor primi finanţare şi beneficii constând în spaţiu de lucru, mentorat şi promovare gratuite, pe o perioadă de şase luni. Competiția vizează start-up-uri din toate domeniile de business, care au depăsit stadiul de prototip şi au generat venituri de minim 1.000 lei. Un participant poate înscrie mai multe start-up-uri in competiţie, cu condiţia ca acestea să fie constituite în societăţi juridice distincte.

Cei 100.000 de euro vor fi direcţionaţi către cele 10 start-up-uri care vor ajunge în finala competiţiei. Astfel, fiecare start-up selectat va beneficia de investiţii în valoare de 10.000 de euro, alocaţi astfel: susţinere financiară în valoare de 6.000 de euro, şase luni de chirie subvenţionată în cadrul hub-ului WeLoveDigital aflat în Bucureşti, 60 de ore de mentorat şi consultanţă în domeniul promovării online precum şi campanii de promovare în mediul online.

Una dintre oportunităţile oferite prin acest program este accesul pe care antreprenorii îl vor avea la mentori cu o experienţă remarcabilă în business, printre care se numără: Radu Ionescu (COO Dentus Aegis Network), Marian Şeitan (Director General Grupul Mediapost Hit Mail), Peter Barta (Angel Investor), Marius Ghenea (Partener 3TS Capital), Orlando Nicoară (Fondator WeLoveDigital), Radu Apostolescu (Fondator eMag).

În plus, prin parteneriatul cu hub-ul WeLoveDigital, cele zece start-up-uri finaliste vor beneficia de un spaţiu neconvenţional de lucru în care antreprenorii au şansa să interacţioneze în fiecare zi cu oameni care se confruntă cu provocări similare. Astfel, start-up-urile selectate vor avea un mediu de lucru în care să găsească suport şi reale oportunităţi de business.

Start-up-urile care doresc să beneficieze de avantajele oferite prin programul WeAccelerate se pot înscrie în competiţie în perioada: 23 mai – 30 septembrie 2018, completând formularul postat pe pagina web dedicată:

www.weaccelerate.ro unde pot găsi informaţii complete legate de condiţii de eligibilitate, mecanism de selecţie, calendar şi noutăţi despre evoluţia proiectului.

Selecţia se va realiza în trei etape.

  • În prima etapă, desfăşurată între 23 mai şi 30 septembrie 2018, participanţii trebuie să acceseze pagina campaniei şi să completeze integral formularul de înscriere în competiţie.
  • Toate proiectele înscrise vor merge în a doua etapă - preselecţia, care va avea loc între 1–30 octombrie 2018. Proiectele vor fi analizate de un juriu format din mentorii implicaţi în program, iar la finalul acestei etape vor fi desemnate 25 de start-up-uri semi-finaliste.
  • A treia etapă - selecţia finală, se va desfăşura între 1-10 noiembrie, interval în care fiecare dintre cei 25 de candidaţi îşi va susţine proiectul în faţa juriului.

Cei 10 câstigători vor fi anunţaţi pe 10 noiembrie 2018 pe site-ul competiţiei, iar în cadrul unei gale care va avea loc tot în luna noiembrie 2018, vor fi invitaţi să îşi prezinte proiectele şi obiectivele propuse în cele 6 luni de mentorat prin programul WeAccelerate.

După desemnarea câştigătorilor urmează perioada de incubare care se va derula pe parcursul a şase luni, în intervalul 4 februarie–2 august 2019.

 

 

Parallax

Vizualizari
848
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri