Adi Iacob

Video live pe Tinder? Utilizatorii de aplicații de dating din China pot să se vadă în direct. Cum funcționează și ce rezultate au obținut

Thumbnail

Aplicațiile de dating din China experimentează utilizarea videoclipurilor live pentru a ajuta utilizatorii să-și găsească jumătatea. În ianuarie, aplicația Shijijiayuan, cel mai mare jucător chinez din industrie a lansat funcția de video streaming menită să faciliteze conversația în direct între mai mulți participanți, un fel de talk show în care utilizatorii sunt atât gazdele, cât și publicul.

Cum funcționează:

 • Un utilizator (Ion) deschide o cameră de chat și stabilește un subiect de discuție și devine gazda camerei, scrie TriviumChina.com. El așteaptă ca o altă persoană să se alăture ca a doua gazdă.
 • Un alt utilizator (Ioana) observă chat room-ul și consideră că gazda e drăguță, așa că intră în discuția live.
 • Ion acceptă cererea Ioanei, iar ea devine cea de-a doua gazdă a show-ului live. Cei doi utilizatori vorbesc unul cu celălalt, iar conversația lor se difuzează public în aplicație.

Thumbnail
(Sursă foto: Captură http://ub.triviumchina.com)

 • Orice utilizator poate naviga pe o listă cu toate fluxurile de video live. În timp ce ascultă conversația live, ei pot folosi o fereastră de chat text pentru a comunica între ei și cu gazdele.
 • Dacă un alt utilizator îl place pe Ion sau pe Ioana, pot să-i contacteze în particular sau chiar să le ofere cadouri virtuale. 

Thumbnail
(Sursă foto: Captură http://ub.triviumchina.com)

Ideea a fost interesantă în teorie, dar, în practică, s-a dovedit că are câteva probleme:

 • Numărul camerelor de chat goale era prea mare, cu mulți utilizatori în așteptare pentru alte gazde.
 • Conversația a fost adesea dificilă - când doi utilizatori se conectau, nu erau întotdeauna siguri ce să-și spună reciproc sau cum să mențină conversația aprinsă.
 • Unii utilizatori nu doreau să fie văzuți - ei erau interesați de discuția live, dar nu au dorit să fie văzuți pe video.

Programatorii au venit cu câteva soluții

 • Adăugarea de matchmakers - aplicația a anunțat vor exista utilizatori care se vor implica în discuții pentru a menține discuția aprinsă atunci când nimeni nu mai vorbește.
 • Chat room în 3 - aplicația a permis introducerea unui al treilea utilizator care să ocupe un loc temporar în chat room, ca un invitat la un talk-show.

Thumbnail
(Sursă foto: Captură http://ub.triviumchina.com)

 • Voice-only show - pentru utilizatorii de care nu doresc să fie văzuți, Shijijiayuan a lansat o versiune audio funcția de streaming live.
 • Karaoke - utilizatorii nu mai știu despre ce să vorbească? E ok, pentru că pot cânte împreună o selecție de melodii din aplicație.

Thumbnail
(Sursă foto: Captură http://ub.triviumchina.com)

Soluțiile par să funcționeze: cei trei jucători de top din China - Zhenai (珍爱), Baihehunlian (百合 婚恋) și Shijijiayuan (世纪 佳园), au lansat diverse versiuni ale acestor caracteristici.

Reprezentanții Shijijiayuan susțin că utilizatorii care folosesc funcția de streaming live petrec în medie cu cinci minute mai mult în aplicație (de la o medie de 30 de minute la o medie de 35) și cheltuie bani pe cadouri virtuale.
 

Parallax

Vizualizari
643
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri