Adi Iacob

VIDEO 6 gadgeturi ciudate prezentate la CES 2019: Litieră inteligentă, senzori pentru scutec

Thumbnail

Consumer Electronics Show (CES) este locul în care companiile mari și mici din domeniul tehnologiei, automobilelor, sănătății și aparatelor de uz casnic vin pentru a prezenta ultimele progrese în domeniu. Printre curiozitățile de la ediția din acest an a evenimentului se numără și un dispozitiv care îți spune când urmează să mergi la baie, o litieră care se curăță singură și un senzor pentru scutecele bebelușilor.

Printe alte gadgeturi, la CES 2019 a mai fost prezentat și Breadbot - un robot care frământă, formează și coace pâine - dar şi pompe de sân mobile, care pot fi purtate sub haine, sau un dispozitiv care „recunoaşte” animalele de casă folosind inteligenţa artificială şi le eliberează hrana potrivită, scrie Mediafax.

De asemenea, telecomanda nu mai este la modă, televizoarele putând fi controlate prin intermediul asistenţilor virtuali precum Google Assistant sau Alexa de la Amazon.

Companiile din cosmetică, o indistrie care va creşte de la 532 miliarde dolari în 2017 la 863 de miliarde de dolari în 2023 mizează pe asistenţi electronici care evaluează gradul de îmbătrânire al pielii, urmăresc pH-ul sau crează măşti personalizate, după cu au analizat, prin intermediul telefonului mobil, faţa clientului.

Senzori pentru scutecul bebelușilor

Atașat la exteriorul unui scutec, dispozitivul inteligent produs de cei de la Monit detectează momentul în care acesta trebuie schimbat și avertizează părintele, scrie DigitalTrends. Reprezentanții Monit susțin că dispozitivul poate face diferența dintre nevoile bebelușului și poate reduce cazurile de infecții ale tractului urinar și erupțiile cutanate. Dispozitivul a fost vândut în Coreea și Japonia de la sfârșitul anului 2018, iar Monit speră să lanseze un parteneriat cu Huggies în Statele Unite în 2019.

Litiera inteligentă

Litiera inteligentă aduce ultimele tehnologii în materie de curățare a toaletelor în lumea animalelor. Practic, pisica intră în compartimentul principal, iar după ce iese, LavvieBot curăță fără zgomot litiera și pune un strat nou de nisip, scrie TechRadar. De asemenea, LavvieBot se deodorizează și trimite date despre greutatea pisicii și, desigur, programul de toaletă, către o aplicație mobilă - PurrSong.

Dispozitivul care îți spune când trebuie să mergi la baie

Dfree este un dispozitiv care utilizează ultrasunete pentru a monitoriza activitatea vezicii urinare, comunicând unui dispozitiv inteligent atașat că este timpul să mergi la toaletă. Deși acest lucru poate părea inițial ciudat, acest dispozitiv reprezintă un avantaj tehnologic pentru persoanele care suferă de incontinență urinară și un ajutor imens pentru îngrijitorii lor, reducând stresul cauzat de astfel de probleme și sporind abilitatea suferinzilor de a trăi independent.

Robotul care face 10 pâini pe oră

O pâine gata la fiecare șase minute? Asta a atras atenția celor prezenți la CES 2019. 

Mașina automatizată de fabricare a pâinii este destinată supermarketurilor, magazinelor, școlilor și armatei și poate să pregătească 10 pâini pe oră în timp ce se ocupă de toți pașii - de la făină până la pâinea finită, scrie Las Vegas Review Journal.

Compania care produce robotul - Wilkinson - susține că BreadBot poate îmbunătăți marjele de profit pentru magazine, eliminând nevoia de transport care necesită centralizarea procesului de coacere a pâinii, reducând în același timp și nevoia de angajați care să producă pâinea.

Robotul care împăturește haine

Producătorii FoldiMate spun că robotul lor poate aranja mai multe tipuri de cămăși, bluze sau pantaloni, pentru persoane începând de la vârsta de 6 ani, până la dimensiunea XXL pentru adulți, precum și prosoape de dimensiuni standard și fețe de pernă, scrie Business Insider.

Cureaua inteligentă 

Cureaua inteligentă produsă de cei de la Welt arată exact ca o curea normală de piele, dar este plină cu tehnologie care ajută utilizatorii să-și monitorizeze sănătatea. Cureaua comunică cu un smartphone asociat, oferind informații precum dimensiunea persoanei care o poartă, numărul de pași făcuți zilnic sau câte mese ai mâncat. 

Parallax

Vizualizari
4123
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri