Adi Iacob

VIDEO Afacere de succes deschisă după o căutare pe Google

Thumbnail

Două studente la arhitectură cu o pasiune pentru înghețată au deschis o afacere de succes după ce și-au dat seama că hobby-ul lor poate deveni profitabil. "Am stiut că sunt pe drumul cel bun când prietenii mei devorau experimentele mele cu înghețată - biscuiți cu ghimbir și înghețată de ciocolată cu wasabi (...) Eu și partenera mea, Freya Estreller, am decis să facem o căutare Google (- "camion de înghețată hipster") pentru a vedea dacă ceva de genul experimentelor mele exista deja pe piață. Nu a apărut nimic. După căutare, am văzut o oportunitatea de a transforma hobby-ul meu într-o afacere reală. În 2008, am transformat un camion vechi într-un camion de înghețată, l-am adus la un festival de muzică - și așa s-a născut Coolhaus", spune Natasha Case, fondatoarea și CEO-ul businessului.

În prezent, Coolhaus își distribuie produsele în peste 7500 de magazine alimentare, are trei locații proprii deschise și operează 10 camioane de înghețată în Los Angeles, New York și Dallas. 

  "A fost o călătorie plăcută, plină de provocări și delicii. Pe parcurs, oamenii ne-au pus nenumărate întrebări despre cum am construit și am extins afacerea. Pentru noi, răspunsul a fost întotdeauna: în urma îndrumării mentorilor și partenerilor. Este ceva normal să ne gândim prea mult sau să ne simțim ca și când trebuie să dovedim ceva înainte de a cere sfaturi unui mentor sau partener. Ai curajul de a pune întrebări; în cel mai rău caz, răspunsul va fi un «nu»", explică Natasha Case într-o postare pe blogul Google.

  "Mereu ne gândim la moduri în care putem crea gusturi noi. Înghețată cu milkshake și cartofi prăjiți, pâine prăjită cu unt, cheesecake cu căpșuni", spune antreprenoarea. 

  După 10 ani de experiență, iată câteva dintre lecțiile pe care le-au învățat cele două antreprenoare:

  • "Continuă să greșești. Vei eșua, dar trebuie profiți din plin de modul în care faci asta" 
  • "Vorbim foarte mult despre un produs minim viabil (minimum viable product - MVP) - ceea ce înseamnă că, uneori, o idee trebuie doar să fie scoasă pe piață pentru a vedea ce face"
  • "Lipsa de experiență nu este un obstacol"
  Parallax

  Vizualizari
  2253
  Conţinut
  Parerea ta despre articol
  Adauga comentariu

  - Ultimele știri -

   


    Ultimele știri