Ovidiu D. Popica

Finanțare de 80.000 euro pentru o aplicație de verificat rău-platnici. Fondatorul, un student de 21 de ani.

Thumbnail

Compania unui student de 21 de ani, care dezvoltă o aplicație pentru verificarea firmelor rău platnice a primit o finanțare de 80.000 EUR de la fondul de investiții V7 Capital și alți doi investitori individuali. Aplicația, lansată în versiune beta public, permite firmelor să publice restanțele de plată de la clienți și alertează antreprenorii abonați atunci când restanțele sunt înregistrate în plarformă. 

Investiția a fost condusă de Iulian Cîrciumaru și Andrei Crețu prin fondul de investiții V7 Capital cărora li s-au alăturat Paul Murariu (consultant în dezvoltarea afacerilor) și Ioana Marcu (executive coach), informează un comunicat oficial al Confidas, compania care a dezvoltat platforma.

”Utilizatorii platformei pot vedea plățile restante declarate de alte companii, pot verifica informaţiile financiare şi juridice ale tuturor firmelor active din România, primesc alerte atunci când intervin schimbări în situațiile clienţilor şi îşi pot înregistra clienţii rău-platnici pentru a-i determina pe aceştia să plătească. Fiecare companie şi restanță de plată sunt verificate pentru a asigura corectitudinea informațiilor”, explică un comunicat al companiei.

Fondatorul este Eduard Burghelia, 21 de ani, student la The Entrepreneurship Academy din București. El a fondat prima sa companie de curierat pe bicicletă, Bicycle Curier, la 17 ani, în Constanța împreună cu un coleg de liceu.

”În prezent, platforma Confidas se află în beta public și numără câteva sute de membri, iar compania plănuiește să ajungă la 17.000 de utilizatori în următoarele 6 luni, majoritatea fiind firme mici și mijlocii. Ideea platformei a apărut în urmă cu doi ani, atunci când Eduard ajunsese aproape de pragul falimentului din cauza clienților care refuzau să plătească pentru serviciile de curierat ale companiei sale de la acea vreme”.

Thumbnail
Andrei Crețu, Eduard Burghelia, Iulian Cârciumaru

„Confidas a dovedit că are potențial enorm de scalare și că rezolvă o problemă reală, aceea a facturilor neîncasate. Am investit pentru a accelera creșterea firmei“, a declarat Iulian Cîrciumaru, managing partner al V7 Capital.

„Misiunea noastră este să facem mediul de afaceri mai sigur pentru antreprenorii corecți. Plănuim ca în următoarele luni să atragem o nouă rundă de investiții în valoare de peste 150.000 EUR“, spune Eduard Burghelia.

Compania estimează că platforma va fi lansată oficial la începutul anului 2019, după terminarea fazei de beta public.

 

Parallax

Vizualizari
1772
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri