Adi Iacob

VIDEO Utilaje industriale operate cu un controller de Xbox

Thumbnail

Una dintre companiile lui Elon Musk, The Boring Company, a prezentat o nouă metodă de operare a unuia dintre utilajele sale industriale masive: un controller de Xbox. Compania a publicat un scurt videoclip pe Twitter, prezentând un angajat care operează o secțiune a utilajului cu un controller de jocuri video.

Firma și-a început activitatea în aprilie 2017 prin săparea unui tunel la sediul central al companiei SpaceX (deținută, de asemenea, de Elon Musk) pentru proiectul de infrastructură Hyperloop. Anul acesta, compania a primit aprobarea de a prelungi tunelul pe o distanță de aproximativ 3 kilometri pe sub Los Angeles, scrie The Verge

Hyperloop, denumit și ,,al cincilea mod de transport’', este proiectat să transporte persoane şi marfă la o viteză de 1.220 de km/h prin tuburi sigilate cu presiune scăzută.

În prezent, călătoria de la Los Angeles la San Francisco durează circa 12 ore cu trenul, 8 ore cu maşina şi 1 oră şi jumătate cu avionul. Prin intermediul mijlocului de transport imaginat de antreprenorul în serie Elon Musk, această distanță ar urma să fie parcursă în doar o jumătate de oră.

Anul acesta, The Boring Company a generat o sursă de venit neobişnuită pentru afacerile sale. Prin intermediul câtorva mesaje publicate pe Twitter, Musk a reuşit să epuizeze stocul pentru cel mai nou produs al său — un aruncător de flăcări denumit Not a Flamethrower (“nu un aruncător de flăcări”). Firma a obținut astfel 10 milioane de dolari prin vânzarea a 20.000 de aruncătoare de flăcări la prețul de 500 de dolari pe bucată, scrie Reuters.

Controller de jocuri video folosit în alte scopuri

Aceasta nu este prima dată când un controler de jocuri video a fost folosit pentru altfel de activități. În martie, submarinul american USS Colorado a intrat în serviciu, cu un controler de Xbox 360 la bord cu ajutorul căruia puteau fi controlați anumiți senzori, scrie The Verge

În cartea sa Wired for War: Revoluția robotică și conflictul din secolul XXI, P.W. Singer notează că "prin utilizarea controlerelor de jocuri video, militarii pot să economisească miliardele de dolari pe care companiile de jocuri video le-au cheltuit deja pentru proiectarea acestora și instruirea unei întregi generații pentru a le utiliza" pentru roboții de pe câmpul de luptă. 

Se pare că The Boring Company a avut o revelație similară.

Parallax

Vizualizari
518
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri