Raluca Abrihan

Top 15: Oraşele hub-uri de afaceri ale Europei

Thumbnail

Sunt câteva capitale europene care şi-au câştigat de multă vreme reputaţie de oraşe care încurajează spiritul antreprenorial, datorită facilităţilor pe care le oferă startup-urilor, însă, clasamentul realizat de eu-startups.com include câteva oraşie-surpriză şi are la baza criterii precum: numărul de firme înregistrate în aceste oraşe şi care se fac remarcate în zona digitală.

Publicaţia arată că primele oraşe clasate în acest top şi-au păstrat poziţia de lider, în comparaţie cu topurile din anii anteriori. De asemenea, eu-startups.com arată că în realizarea acestui top a ţinut cont de numărul startup-urilor din oraşele respective, care sunt prezente în mediul digital şi care sunt înregistrate în CrunchBase sau AngelList.

Totodată, cei care au întocmit clasamentul subliniază ca acest top este mai degrabă o oglindă a prezenţei în zona digitală a acestor oraşe, cu subiecte ce ţin de ecosistemul startup-urilor.

Calasamentul:

Thumbnail
sursa: eu-startups.com

În comparaţie cu clasamentul de anul trecut, primele 9 locuri din clasament au rămas neschimbate. Munchen a urcat un loc în top (de pe 11 pe 10), în timp ce Milano a coborât puţin, la fel şi Helsinki, dar a urcat de pe 12 pe 13 – Lisabona. Viena era aproape de a intra în clasament, dar locul i-a fost luat şi în acest an de Zurich.

 

Parallax

Vizualizari
1895
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri