Claudiu Zamfir

TOP licee la antreprenoriat, potrivit JA România. Video-prezentări de idei de afaceri

Thumbnail

Patru licee și o școală generală au fost desemnate cele mai bune instituții de învățământ preuniversitar la activitățile de educație antreprenorială, la gala Junior Achievement (JA) România, a informat, miercuri, organizația într-un comunicat remis StartupCafe.ro. De asemenea, o platformă online de rectrutare numai pentru firmele și angajații din tehnologia informației (IT), realizată de studenți, și un sistem de orientare a panourilor solare pentru eficientizarea prducției de energie, realizat de liceeni s-au numărat printre proiectele de afaceri premiate (la finalul articolului pot fi urmărite prezentările susținute de studenți)

JA Româna a desemnat cele mai bune școli și licee la antreprenoriat, în Categoria Școala Antreprenorială a Anului, 2018 (ordinea nu reflectă un clasament):

 • Colegiul Național Tudor Vladimirescu – Târgu Jiu,
 • Colegiul Tehnic I. D. Lăzărescu  – Cugir,
 • Colegiul Economic Virgil Magearu – Ploiești,
 • Liceul Tehnologic Marmația – Sighetul Marmației,
 • Școala Generala nr. 56 - București .

„Școala Antreprenorială a Anului” își propune recunoașterea la nivel național și european a celor mai bune școli din punct de vedere al educației antreprenoriale la clasă şi al abordării  antreprenoriale în stilul de management al instituţiei de învăţământ.

De asemenea, 12 profesori din București, Constanța, Iași, Pașcani, Piatra Neamț și Tărtășești, nominalizaţi de mii de elevi, au primit trofeul „Profesor de milioane”.

Idei de afaceri: platformă de joburi în IT și sistem de orientare a panourilor solare

Cele mai bune idei de afaceri realizate de studenți și elevi, desemnate de JA România au fost:

 • Echipa E-Sol, de la Liceul Teoretic Alexandru Ioan Cuza din București, a fost desemnată câștigătoarea competiției de antreprenoriat, secțiunea elevi, pentru realizarea unui „sistem de monitorizare și direcționare pentru panourile solare”. Cu ajutorul acestui sistem, este supravegheat și computerizat modul în care panourile solare se orientează, prin concentrarea în jurul unui punct de maximă intensitate al luminii solare, urmărindu-se trecerea de la combustibili fosili, neregenerabili, la energie verde.  Echipa va reprezenta România la finala JA European Company of the Year 2018 de la Belgrad, Serbia, din luna iulie 2018.  

 

 • La categoria studenți, câștigătorul marelui premiu al competiției de antreprenoriat este echipa BEaTech de la Universitatea Tehnica din ClujNapoca. Studenții au dezvoltat „o platformă de recrutare on-line destinată exclusiv domeniului IT”. Elementul inovator al acestei afaceri constă în simplificarea și eficientizarea întregului proces de recrutare, toate etapele aferente selecției candidaților fiind implementate direct pe platformă.  Echipa va reprezenta România la finala europeană JA Europe Enterprise Challenge 2018 de la Riga, Letonia, în luna iunie 2018.

Alte echipe de elevi și de studenți au primit premii speciale:

 • Premiul Investiția anului în agricultură, acordat de Romanian-American Foundation, a revenit echipelor:
 1. Dor – Liceul M. Kogălniceanu din Miroslava, Iași;
 2. Clean Skin – Liceul Tehnologic Dorna Candrenilor, Suceava;
 3. Hope Flower – Liceul Tehnologic Nr. 1 din Salonta, Bihor;
 • Premiul Best Business Plan – secțiunea elevi –  a revenit echipei Traddis de la Colegiul Național Gheorghe Roșca Codreanu, Bârlad;

 

 • Premiul Best Business Plan – secțiunea studenți -  a revenit echipei Rento CarShare de la Universitatea de Vest din Timișoara;

 

 • Premiul Ready for Work a revenit echipei OneUp de la Colegiul Național I. L. Caragiale din București;

 

 • Premiul Best Financial Plan a revenit echipei Q-APP de la Colegiul Economic A. D. Xenopol din București.

 

 • Premii pentru competițiile susținute de comunitatea de afaceri:
 1. Echipa OneUp de la Colegiul Național I. L. Caragiale din București va reprezenta România la finala globală a competiției Social Innovation Relay.
 2. Liceul Regina Maria din Dorohoi – marele câștigător al competiției JA de Educație financiară Bani pentru școala ta.
 3. Colegiul Național de Informatică din Piatra Neamț – premiul I la competiția JA „Susțin educația financiară în comunitatea mea!”.

 
Gala „JA – investește în educație!” este un eveniment internaţional, organizat global de către Junior Achievement, dedicat recunoaşterii contribuţiei profesorilor, elevilor și studenților implicați în programe internaționale educaționale de tip learning by doing, precum și liderilor, managerilor sau antreprenorilor care contribuie la dezvoltarea legăturii dintre comunitatea educaţională și cea economică în România.

 

Parallax

Vizualizari
1585
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri