Adi Iacob

VIDEO Tobogane cu apă și realitate virtuală: Primul parc acvatic VR

Thumbnail

Realitatea virtuală și toboganele cu apă par a fi lucruri care nu ar trebui amestecate. Prima este o tehnologie încă în curs de dezvoltare, care în general tinde să se bazeze pe echipamente electronice sensibile, iar cealaltă este o formă de divertisment care implică în mare măsură o alunecare rapidă într-un spațiu închis umplut cu apă - lucruri care în general tind să aibă efecte dăunătoare asupra echipamentelor electronice.

Și totuși, tocmai a fost deschis VRSlide, "primul water slide (tobogan cu apă) cu realitate virtuală”, în Germania, scrie The Verge

Adăugarea tehnologiilor de realitate virtuală la plimbările prin parcuri tematice nu este ceva nou: parcul de distracții din Statele Unite Six Flags a colaborat cu Samsung și au folosit căști Gear VR în anul 2016, iar în 2017 au folosit realitatea augmentată.

Tehnologia din spatele VRSlide este formată dintr-o pereche de căști VR, impermeabile,care pot fi complet scufundate (până la câțiva metri), alimentate de un sistem integrat Samsung Galaxy S8, care rulează software personalizat pentru experiențele VR construite în unitate. 

Sistemul de urmărire integrat în căștile VR utilizează S8 pentru a asculta ultrasunetele de la senzorii din tobogan, cât și pentru a monitoriza datele pe care le obține de la piloții de diferite greutăți pentru a afla exact unde sunt utilizatorii. De asemenea, căștile se încarcă wireless, ceea ce este un avantaj având în vedere că acestea trebuie schimbate în mod constant pe perioada zilei.

Ballast — compania care se află în spatele VRSlide — vede acest lucru ca primul pas spre un set mai mare de instalații VR acvatice.

Parallax

Vizualizari
976
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri