Claudiu Zamfir

Teste standardizate pentru programatori, nouă afacere în SUA

Thumbnail

Un startup american, acceptat recent în acceleratorul de afaceri Y Combinator, vrea să ajute firmele să-și găseacă mai ușor angajați buni în domeniul tehnologiei infirmației (IT), printr-un set de teste standardizate pentru programatori.

CSPA (Computer Science Proficiency Assessment) proiectează și administrează un examen standardizat pentru inginerii de software, în SUA.

Americanii au un test standardizat - SAT (Scholastic Assessment Test) utilizat pentru intrarea la facultate. Startupul admis în seria din vara anului 2018 a Y Combinator vrea să instituie un test asemănător pentru programatori.

Testele se țin în sălile de clasă din sau în apropierea campusurilor universităților. CSPA testează atât cunoștințe academice, cât și practice. Elevii se înscriu și plătesc pentru a da examenul, iar rezultatele evaluării sunt transmise  unor companii angajatoare care se înscriu în acest program.

Până în prezent, există peste 60 de companii care utilizează CSPA, în SUA.

Fondatorul acestu startup de testare a programatorilor, James Lin, a mai avut o afacere în IT înainte și s-a lovit de problema selectării candidaților pentru angajare. Așa i-a venit ideea să creeze un sistem standardizat de testare a cunoștințelor de computer science folositor tuturor angajatorilor.

Pentru a putea da testul CSPA, programatorii trebuie să vină cu laptoul personal și să-și instaleze o serie de programe și instrumente puse la dispoziție de startupul american.

Acceleratorul Y Combinator este unul dintre cele mai amri programe de mentorat și finanțare pentru startupuri din lume. Destinat startupurilor aflate în faza incișientă, seed, Y Combinator a ajutat până acum circa 1.500 de startupuri, printre care Dropbox, Airbnb, Coinbase, Reddit, sau Twitch.

Printre startupurile admise la Y Combinator se numără și Two Tap, o firmă de IT pentru comerț online fondată de românii Radu Spineanu și Răzvan Roman.

Parallax

Vizualizari
1999
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri