Adi Iacob

VIDEO Telefon inteligent: Acum te ajută și să iei Bacul

Thumbnail

Examenul de bacalaureat este din ce în ce mai aproape, iar pentru a-i ajuta pe elevi, o echipă de români a creat aplicația de educație prin joc — gamificată — iziBac.

Termenul de gamificare a intrat în vocabularul nostru odată cu industria jocurilor video și presupune utilizarea unor elemente specifice jocurilor în situații care nu-s de joacă: educație, marketing, trainingul angajaților, etc.

Izibac aplică aceast concept în lecțiile pe care elevii de clasa a XII-a le au de învățat pentru a obține diploma de BAC.

“Aplicația iziBac este o aplicație de tip quiz în care poți să îți alegi materiile pe care le dai la bacalaureat și să răspunzi într-un mod gamificat la întrebări. Poți să îți alegi matematică M1 — M2, biologie anatomie sau biologie vegetală”, explică Raluca Stratulat, CEO iziBac.

Modelul de business: Freemium

“Urmează să obținem venituri din reclame (…) care vom încerca să fie tot în domeniul educațional, după care începem încetul cu încetul să implementăm stimulente adiționale. Adică ai un nivel de bază — aplicația este gratuită — acel nivel de bază îți permite să înveți într-un mod eficient jucându-te pentru bacalaureat, însă vom implementa și câteva elemente premium pentru care vor putea să existe achiziții în interiorul aplicației. 

Acesta este primul nivel. Planul nostru de business merge mai departe cu ideea de a crea o platformă video, tocmai în spiritul ideei că nu poți să înveți 100% doar din teste”, spune Adrian Stratulat, CMO iziBac.

Întrebați cine va realiza videoclipurile educaționale, reprezentanții aplicației spun că acestea vor fi create de profesori.

“La început îi alegem noi, după care dorim să îi aleagă comunitatea printr-un sistem de rating. Cei mai buni profesori — cei care au cele mai bune rezultate vor continua să producă content în sistemul iziBac. Avem o serie de profesori care ne-au ajutat la realizarea prototipului pe care l-am lansat, dar este insuficient pentru a scala. Avem nevoie de mai mulți profesori colaboratori”, explică Adrian.

Puncte care pot fi transformate în bunuri

Pentru a-i stimula pe elevi, echipa a creat în interiorul aplicației un sistem de recompensare. Cei care învață jucându-se vor acumula puncte izi (iziPoints) pe care le pot transforma în bunuri.

“Ce am creat e un fel de curs valutar intern și anume puncte izi, pe care le obții în momentul în care  faci sarcini adiționale, task-uri care apar spontan pe ecran — de exemplu ai 30 de minute să răspunzi la 10 întrebări din istorie și pentru asta primești un iziPoint. La un moment dat, pe acestea le poți transforma în bunuri: de exemplu, un bilet la teatru sau un bilet la film sau gadgeturi sau cine știe, poate și un bilet la Untold”, spune Raluca Stratulat.

Întrebați de unde vor obține bunurile oferite ca premii în cadrul aplicației, reprezentanții iziBac spun că pe de-o parte acestea vor proveni din sponsorizări.

“Sperăm că fiind o cauză de antreprenoriat social să reușim să atragem cât mai mulți sponsori. Noi oricum vrem să generăm o economie internă (…) Modelul la care am ajuns este ca un întreg modul educațional, ceea ce înseamnă pregătirea pentru o materie cap-coadă pentru a putea să iei bacalaureatul, va costa mai puțin decât o singură meditație la materia respectivă”, a menționat Adrian Stratulat.

Parallax

Vizualizari
1223
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri