Raluca Abrihan

Tehonologia care te ajută să vezi oamenii prin pereţi

Thumbnail

Laboratorul de informatică şi inteligenţă artificală al MIT (Institutul de Tehnologie din Massachusetts) a creat un sistem care te poate vedea prin pereţi. Adică, indentifică mişcările şi poziţia corpului uman, cu ajutorul undelor radio. În ce scop ar putea fi folosită această nouă tehnologie.

Sistemul creat de faimosul laborator MIT, numit RF-Pose, foloseşte inteligenţa artificială şi undele radio pentru a vedea unde esti şi a vedea fiecare mişcare pe care o faci şi afişează apoi o figură schematică, ce repreprezintă corpul uman urmărit, care se mişcă în funcţie de mişcările pe care le face persoana respectivă, notează techcrunch.com.

Cercetătorii susţin că un astfel de sistem ar putea fi folosit de medici pentru a-i urmări pe cei cu boli psihice, neurologice, pentru a le întelege mai bine comportamentul şi a-i monitoriza mai uşor.

De asemenea, le-ar putea fi de folos persoanelor în vârstă, permiţându-le totuşi să aibă intimitate, dar să fie urmărite în acelaşi timp pentru o mai bună securitate a lor, în caz de accidente şi căzături.

Anul trecut, am întâlnit un startup care a creat un sistem similar, dar al cărui scop era acela de a vedea prin pereţi diferite obiecte, precum cabluri sau ţevi, dar care ar urma să fie folosit şi în medicina oncologică. Citeşte aici mai multe despre acest startup.

 

Parallax

Vizualizari
1031
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri