Raluca Abrihan

Taxiul robot – proiectul unui startup care colaborează deja cu doi mari producători auto, Volkswagen şi Hyundai

Thumbnail

În timp ce în Bucureşti aplicaţii mobile de taximetrie, dezvoltate de două firme locale de tehnologie, riscă să fie scoase din piaţă, tot mai multe startup-uri din afară lucrează la proiecte care să revoluţioneze domeniul auto şi cel al taximetriei. Unul dintre ele este Aurora Innovation, care lucrează cu doi mari producători auto Volkswagen şi Hyundai pentru a lansa pe piaţa maşini de taxi autonome.

 

Proiectul Aurora a fost fondat anul trecut de trei ingineri, care au lucrat înainte pentru proiecte similare la Google, Tesla şi Uber: Chris Urmson, Sterling Anderson şi Drew Bagnell. Drept urmare, startup-ul este considerat de marii investitori de afară ca fiind unul dintre startup-urile care vor creşte spectaculos în 2018, potrivit Business Insider.

Dacă până nu s-a discutat foarte mult despre proiectul celor trei ingineri, astăzi, Aurora a anunţat că începe colaborarea cu Volkswagen şi Hyundai pentru care va construi flote de “taxiuri robot”, în următorii 4 ani.

Volkswagen lucrează împreună cu Aurora la acest proiect de şase luni şi vrea să lanseze astfel de autovehicule care se conduc singure, care să ofere servicii de taximetrie în cel puţin 5 oraşe, până în 2021, notează Techcrunch.

Cei doi producători auto se alătură astfel unui trend mult dezbătut deja, după ce alte companii precum Ford, General Motors sau Fiat Chrysler au naunţat că vor lansa pe piaţă maşini autonome care să poată fi folosite în scop comercial – închiriere, ridesharing sau servicii de taxi.

Printre startup-urile care lucrează la devzoltarea de mişini fără şofer sau tehnologii care sa tranforme maşinile în vehicule autonome se mai numără: Waymo (cumpărat de Google), Cruise Automation (deţinut de GM), Voyage (startup lansat de Udacity).

Parallax

Vizualizari
1030
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri