Adi Iacob

Startup-ul care vinde videoclipuri personalizate cu vedete: Finanțare de 50 milioane $

Thumbnail

Un start-up din Statele Unite care a popularizat rapid un nou mod de a mulțumi cuiva, dar și un nou tip de "cadou", cel putin printre mileniali, a obținut investiții în valoare de 50 milioane de dolari. Pentru o taxă care poate fi între 5 și 3000 de dolari, Cameo poate trimite persoanei selectate un videoclip în care vedeta sa preferată citește un text de la cel care plătește pentru asta.

Ceea ce a apărut ca o modalitate de a ura prietenilor "la mulți ani", a devenit o afacere care livrează acum videoclipuri prin care utilizatorii realizează cereri în căsătorie, promoții, dezvăluie sexul copiilor partenerilor, își recunosc orientarea sexuală sau transmit mesaje de susținere echipelor preferate. 

"Oamenii folosesc Cameo la fel de des precum mergeau la Hallmark (n.r. magazin de felicitări și decorațiuni interioare) pentru a cumpăra o felicitare. O mulțime de echipe de vânzări apelează la serviciile noastre pentru a contacta pe cineva cu care nu au mai ținut legătura. Am avut clienți care utilizează serviciile noastre ca oferte de joburi", a spus Steven Galanis, într-un interviu acordat TechCrunch

Thumbnail
(Sursa: https://cameo.com)

Cameo a apărut în 2017 în Chicago. Ideea startup-ului s-a viralizat rapid, iar până în decembrie 2018, compania a înregistrat aproximativ 100.000 de tranzacții. Până la sfârșitul acestei luni, reprezentanții afacerii susțin că vor fi realizate în total peste 300.000 de tranzacții - startup-ul atingând în medie 2.000 de cereri de videdoclipuri pe zi.

La sfârșitul anului trecut, mesajele de la Snoop Dogg (un investitor în Cameo) s-au vândut pentru 3.000 de dolari. Câteva cuvinte de la fostul jucător baschet Kareem Abdul-Jabbar au fost vândute pentru 500 de dolari, iar unii utilizatori au plătit 55 de dolari pentru a transmite un mesaj prin intermediul youtuberului Joe Santagato.

Ca model de business, Cameo reține 25% din fiecare tranzacție efectuată pe site-ul său. Echipa susține că preferă să vândă un volum mai mare de videoclipuri în loc să realizeze video-uri la prețuri mari, precum cel cu Snoop Dogg, deoarece cu cât mai multe videoclipuri sunt difuzate, cu atât startup-ul obține mai multă expunere pe social media, iar vizibilitatea de pe rețelele de socializare aduce mai mulți clienți pentru Cameo. 

Cu cea mai recentă infuzie de capital, Cameo intenționează să își actualizeze aplicația mobilă și să implementeze funcții prin care utilizatorii să poată cumpăra videoclipuri direct din aplicație (în prezent, videoclipurile Cameo pot fi cumpărat numai de pe site-ul companiei). 

Cu toate acestea, reprezentanții startup-ului susțin că își vor concentra atenția pe extinderea pe piața internațională.

În prezent, Cameo are 15.000 de celebrități disponibile pe platforma sa, iar reprezentanții afacerii consideră că ar putea să crească acest număr la 5 milioane de vedete. Deocamdată, lista conține o varietate de vedete americane, care însă nu sunt la fel de populare și în Europa sau Asia. 

Pentru a adăuga noi celebrități în lista sa, startup-ul care are deja birouri în Londra și Australia, îl va trimite pe  co-fondatorul său - Martin Blencowe - la Londra. El se va concentra pe dezvoltarea echipei din Marea Britanie, precum și pe identificarea unor noi talente în Europa, America de Sud și Asia.

Fondatorii Cameo au refuzat să dezvăluie suma la care este evaluat startup-ul după ultima investiție obținută, însă datele obținute de PitchBook indică o valoare de 300 de milioane de dolari. 
 

Parallax

Vizualizari
1487
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri