Adi Iacob

Startup-ul care vrea să transforme orice suprafață într-un “touchscreen”

Thumbnail

Un start-up britanic își propune să transforme orice suprafață, cum ar fi o masă de lemn, portiera unei mașini sau un perete de sticlă, într-o interfață de utilizator, fără a fi nevoie de butoane fizice sau de un ecran tactil. Aceasta este ambiția HyperSurfaces, o firmă din Londra, care s-a aflat în spatele software-urilor și dispozitivelor startup-ului Mogees, care dorea să folosească tehnologia de recunoaștere a gesturilor (bazate pe sunet) pe tot felul de lucruri (precum căni).

Această tehnologie, pentru care compania are patru brevete, combină senzorii de vibrații și cele mai recente evoluții în domeniul inteligenței artificiale pentru a transforma orice obiect, din orice material, formă și dimensiune într-un obiect inteligent capabil să recunoască modul în care utilizatorii interacționează cu acestea.

Ideea este să fuzioneze "lumea fizică și cea a datelor" într-un mod în care nu a fost posibil până acum, eliminând de tastaturile, butoanele și touchscreen-urile, a explicat co-fondatorul și CEO-ul startup-ului — Bruno Zamborlin, citat de TechCrunch.

"Acum căutăm noi investitori și parteneri, interesați să-și îmbunătățească produsele cu ajutorul inteligenței artificiale (machine learning), a adăugat Bruno Zamborlin.

Această tehnologie ar putea face ca a o masă de bucătărie, din lemn, să devină un punct de control pentru dispozitivele care transformă o casă normală într-o casă inteligentă (sistem de iluminare inteligent, camere de supraveghere, termostat inteligent, etc). Sau, ar mai putea fi folosit ca sistem de securitate, capabil să distingă cu exactitate pașii unui hoț de cei ai pisicii tale. 

 

HyperTable from HyperSurfaces on Vimeo.

 

Printre afacerile interesate de produsele startup-ului din Londra se află producătorii de mașini, spun reprezentanții HyperSurfaces.

 

HyperCar from HyperSurfaces on Vimeo.

"Alte aplicații inițiale vor include probabil dorința producătorilor de mașini de a elimina butoanele și comutatoarele de pe ușile și din cabinele lor, creând o experiență de brand pentru utilizator", spunea Bruno Zamborlin anul trecut

HyperSurfaces (numit atunci Mogees) a obținut finanțări în valoare de 1,1 milioane de dolari acum un an.

Parallax

Vizualizari
719
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri