Raluca Abrihan

Investiţie de 20 de milioane dolari pentru un startup care susţine că poate depista cancerul printr-o simplă analiză de sânge

Thumbnail

Lucence Diagnostics este un startup din zona de medicină genomică care dezvoltă  teste pentru depistarea timpurie a cancerului. Startup-ul, al căuri sistem va fi folosit în primă fază de medici din Asia şi Statele Unite, a primit o finanţare (rundă A) de 20 de milioane de dolari.

Banii vor fi folosiţi pentru extindrea laboratoarelor Lucence, mărirea echipei și punerea la dispoziție a produselor pentru mai mulți pacienți din Asia și America de Nord, au anunţat reprezentanţii startup-ului, notează TechCrunch.

De asemenea, finanţarea va spriji două proiecte majore de cercetare, unul pentru descoperirea de noi tratamente pentru pacienţii cu cancer în stadiu avansat şi altul pentru depistarea timpurie a mai multor tipuri de cancer.

Lucence estimează că cercetarea se va face pe circa 100.000 de pacienţi pentru validarea rezultatelor testelor de detectare timpurie. Selecţia pacienţilor va începe la mijlocul anului viitor în Statele Unite şi Asia.

Cu sediul central în Singapore şi birouri în San Francisco, Hong Kong şi  Suzhou, China, Lucence Diagnostics a atras până acum investiţii totale de 29,2 milioane de dolari. Ultima rundă de finanţare vine din partea unuia dintre cele mai mari fonduri de investiţii din domeniul medical IHH Healthcare, împreună cu SGInnovate şi Heliconia Capital.

Testele implementate de Lucence Diagnostics  sunt folosite, în prezent, de medici din Asia de Sud şi Hong Kong, iar laboratoarele din Singapore au primit acreditări şi certificări din partea CLIA şi CAP (autorităţi de reglementare în domeniu, din Statele Unite), drept urmare vor intra curând şi pe piaţa din Statele Unite.

Testele LiquidHALLMARK create de acest startup au fost folosite pentru circa 1.000 de medici oncologi din Asia. Acestea presupun sunt minim invazive, presupun recoltarea unei singure probe de sânge, rezultatele sunt obţinute în doar câteva zile şi detectează mutaţiile genetice care duc la diagnosticarea cancerului, prin analizarea unor fragmente ADN.

Printre startup-urile care mai fac cercetare în acest domeniu se mai numără Sanomics, Prenetics, Guardant şi Grail.

Acestea aduc aminte de Theranos, un startup american care a încercat să revoluţioneze analizele de sange şi care a eşuat lamentabil după ce a fost acuzat că falsifica rezultatele şi de fraudă.

 

Parallax

Vizualizari
915
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri