Claudiu Zamfir

3 startup-uri românești premiate de francezi: Ce afaceri fac

Thumbnail

Trei startup-uri românești, cu idei de afaceri și soluții pentru educație, sănătate și mașini electrice, au fost desemnate câștigătoare ale unor premii în valoare totală de 25.000 de euro și sesiuni de mentorat, oferite de subsidiara românească a unei mari corporații petroliere franceze.

Câștigătorii competiției „Startupperul Anului suținut de Total" sunt:

  • Marele castigator - TziTzi-Poc - proiect ce reinventeaza teatrul pentru copii prin imbinarea artei cu tehnologia. Proiectul este destinat copiilor cu vârste între 2 si 8 ani, parintilor acestora, bunicilor, educatorilor, profesorilor si oricarui alt adult care se inconjoara cu copii.

 

  • Locul 2 - OncoChain - o platforma internationala pentru pacientii oncologici ce foloseste tehnologiile blockchain si inteligență artificială pentru a asigura asistență medicală personalizata și eficientă.

 

  • Locul 3 - Plugpoint - statii de incarcare pentru masinile electrice made in Romania. In spatele acestui business infiintat in 2017 se afla cativa tineri ambitiosi, care au mizat pe cresterea interesului romanilor pentru autoturismele "verzi" (electrice si hibride).

La nivel mondial, compania franceză Total este una dintre cele mai mari companii petroliere din lume, obținând venituri de peste 200 de miliarde de dolari în anul 2018.

Parallax

Vizualizari
2785
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri