Claudiu Zamfir

Startup IT românesc, acceptat într-un accelerator de afaceri Microsoft, la Londra

Thumbnail

Un startup românesc specializat în transformarea digitală a băncilor, FintechOS, a fost primit în acceleratorul de afaceri Microsoft din Londra, a anunțat marți firma românească, într-un comunicat remis StartupCafe.ro. Ce va câștiga afacerea românească din asta?

Românii povestesc că au fost nevoiți să treacă printr-un „proces complex de înrolare şi selecţie, prin care a trebuit să demonstreze unicitatea soluţiei şi potenţialul de piaţă”.

Ce beneficii va avea firma românească în acceleratorul londonez:

  • Platforma FintechOS va fi listată cu prioritate în marketplace-ul global Microsoft, vizibil unei reţele de peste 40.000 de parteneri de vânzare şi implementare pe tehnologii Microsoft.
  • Echipe mixte din structura Microsoft UK vor oferi mentorat în dezvoltarea canalelor de vânzare şi promovare FintechOS, precum şi în pregătirea platformei, a documentaţiei, a strategiei de piaţă şi a suportului necesar expunerii în peste 190 de ţări.
  • Pe parte comercială, FintechOS va beneficia de programe de marketing personalizate şi acces în evenimente din industria financiar bancară alături de echipa Microsoft UK.
  • În plus, compania primeşte un credit anual de consum cloud Azure în valoare de 120.000 de dolari, precum şi acces la cele mai noi instrumente Microsoft de dezvoltare şi productivitate.

Fintech-ul românesc este condus de Teodor Blidăruş, care este și managing partner la compania Softelligence.

„Pe de o parte, putem oferi băncilor şi asiguratorilor cu care lucrăm pe diverse zone de transformare digitală o soluţie cloud matură, recunoscută global. Pe de altă parte, putem contribui la promovarea celor mai noi tehnologii Microsoft în sistemul financiar-bancar. Ne aşteptăm să generăm un consum Azure anual de aproximativ 1 milion de euro până în 2020 şi o creştere cu un număr din 3 cifre în fiecare din următorii 3 ani”- a spus Blidăruş, CEO FintechOS.

Firma susține că tehnologia sa accelerează procesele de inovaţie şi permite băncilor şi asiguratorilor să dezvolte extrem de rapid noi canale digitale de distribuţie, precum şi noi produse financiare personalizate, accesibile şi moderne. Cu un portofoliu de active gestionate de 5 Miliarde Euro de către clienţi ca ERSTE, Vienna Insurance Group, Orange Money, Scotiabank, Hyperion Group (Howden, RKH, Dual), TBI Bank, NN sau Idea Bank şi operaţiuni pe 3 continente, FintechOS se numară constant în topul celor mai importanţi jucatori FinTech la nivel CEE.

Acceleratorul Microsoft din Londra este format dintr-un ecosistem global de vendori, mentori, partneri şi alumni. În ultimii 5 ani, 650 de startupuri mentorate în accelerator au atras investiţii de peste 3 miliarde de dolari. Înrolarea în Microsoft Accelerator London face parte din strategia FintechOS de dezvoltare internaţională, prin care îşi propune atacarea pieţelor din Marea Britanie și Statele Unite în următorii 2 ani, ca fiind cele mai importante pieţe de tehnologie financiară din lume.

Parallax

Vizualizari
902
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri