Claudiu Zamfir

1,3 milioane de dolari, finanțare pentru un startup de inteligență artificială la care a lucrat un român

Thumbnail

Un startup de inteligență artificială (AI), la care a lucrat și un inginer român, a obținut o finanțare de 1,3 milioane de dolari, scrie, joi, TechCrunch.

Startupul londonez Wluper a primit runda de investiții serie A de la fondul de capital de risc  IQ Capital, cu participarea Seedcamp, Aster și a antreprenorului Zehan Wang, fondator al companiei de AI Magic Pony.

Wluper lucrează la o tehnologie de inteligență artificială conversațională pentru dezvoltarea asistenților vocali bazați pe cunoaștere.

Startupul a fost înființat în 2016 și a fost susținut la început de InMotion Vetures, un fond de capital de risc deținut de grupul auto Jaguar Land Rover, pentru investiții în automobile autonome și alte tehnologii de mobilitate. Jaguar Land Rover era interesată de Wluper pentru că la momentul respectiv startupul era axat pe asittență vocală pentru produse de navigație.

La proiectul Wluper a contribuit în anul 2018, pentru câteva luni, și gălățeanul Adrian Pascu, care era și încă este inginer de mașini autonome la Jaguar Land Rover. Românul figurează și acum pe site-ul Wluper ca inginer de software, în echipa de 8 membri a startupului londonez.

Parallax

Vizualizari
916
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri